Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Import

Chodníky v Liptovskom Mikuláši si žiadajú rozsiahlu rekonštrukciu

Foto: Nikola Kokiová/TASR

Viaceré obytné časti v Liptovskom Mikuláši trápi alarmujúci stav chodníkov. Ľudia na vedenie mesta naliehajú, aby situáciu začalo riešiť.

Liptovský Mikuláš 17. mája (TASR) - Viaceré obytné časti v Liptovskom Mikuláši trápi alarmujúci stav chodníkov. Vizitku mesta kazia aj chodníky pri nákupnom centre Stop.Shop, ktorý denne navštevujú stovky domácich aj turistov.

Bezpečnosť obyvateľov je ohrozená.



Chodníky okolo panelových domov na Stodolovej ulici nevyhovujú nie len obyvateľom, ale aj majiteľom áut. Výtlky a diery v chodníkoch ohrozujú bezpečnosť obyvateľov. Ľudia na vedenie mesta naliehajú, aby situáciu začalo riešiť. „Žijú tu prevažne starší ľudia a je pre nás veľkým problémom pohybovať sa po nebezpečných priestranstvách bez pomoci,“ vyjadrila sa dôchodkyňa z blízkych bytov. O nevyhovujúcom stave svedčí aj nedávny úraz staršej obyvateľky, ktorá po páde na chodníku plnom dier utrpela zlomeninu ruky a otras mozgu.„Celá časť si žiada rozsiahlu rekonštrukciu. Zlé chodníky nás trápia už dlho. Privítali by sme aj väčší počet lavičiek,“ dodala dôchodkyňa. Celá situácia v tejto časti mesta je o to naliehavejšia, že Stodolová ulica sa nachádza v bezprostrednej blízkosti veľkého nákupného centra a denne okolo prejde veľa áut.

Primátor mesta chce situáciu riešiť



Vedenie mesta o celej situácii vie a prejavilo vôľu riešiť ju. Poukázalo však na zlú finančnú situáciu. „Radi by sme opravili čo najviac chodníkov, ktoré sú v zlom stave. Je ich v našom meste veľa. Bude ešte dlho trvať, kým budú všetky chodníky v meste v poriadku,“ povedal primátor mesta, Alexander Slafkovský. K situácii sa vyjadril aj Ľubomír Hán, vedúci dopravy a správy verejných priestranstiev. „Chodníky v tejto lokalite si vyžadujú kompletnú rekonštrukciu. V tohtoročnom rozpočte je okrem finančných prostriedkov určených na samotnú údržbu mestských komunikácii vyčlenených približne 80 000 € na súvislé úpravy chodníkov a vozoviek,“ konštatoval Hán. „V súčasnosti však ešte nevieme konkretizovať, ktoré chodníky sa budú v rámci súvislých opráv rekonštruovať, a to hlavne z toho dôvodu, že chodníky v mnohých častiach mesta sú v podobnom stave ako na Ulici Stodolovcov,“ dodal. 

Nikola Kokiová, Katolícka univerzita Ružomberok