Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Import

Cibulková po prehre s Pironkovovou: Cítila som sa ako koza na ľade

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP Photo/Aaron Favila

Slovenská tenistka za stavu 5:3 v prvom sete nevyužila pri vlastnom podaní setbal a nezachytila ani úvod druhého dejstva.

Londýn 28. júla (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 1. kole dvojhry na olympijskom turnaji v Londýne. Ako nasadená dvanástka podľahla prvýkrát v kariére Bulharke Cvetane Pironkovovej za 1:28 h v dvoch setoch 6:7 (4) a 2:6.

Wimbledonská semifinalistka z roku 2010 odplatila súperke prehru z OH 2008 v Pekingu, kde Cibulková postúpila do osemfinále a upravila vzájomnú bilanciu na 1:5.

Slovenskej jednotke v tomto roku v All England Clube ruže nekvitli, aj na grandslamovom turnaji stroskotala hneď na úvodnej prekážke, keď nestačila na Češku Kláru Zakopalovú.

Bulharka sa na začiatku zápasu po brejku v treťom geme ujala vedenia 2:1, no Cibulková potom získala štyri gemy v rade a za stavu 5:3 mala pri vlastnom podaní setbal. Bulharka však vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Za stavu 6:4 premenila hneď prvý setbal.

V druhom dejstve si Pironkovová po brejku vo štvrtom geme vybudovala náskok 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 využila pri podaní súperky v poradí druhý mečbal. Cibulková, ktorá pred necelým týždňom vyhrala turnaj WTA v kalifornskom Carlsbade, sa ešte predstaví v Londýne vo štvorhre po boku krajanky Daniely Hantuchovej.

Cibulková po zápase povedala: "Zo začiatku som hrala dobre, na kurt som prišla uvoľnená, hovorila som si, že nemám čo stratiť, keďže súperka hráva dobre na tráve. Aj lepšie začala, ja som hrala s ňou viac cez bekhend akoby som mala a ona ho má lepší. Problém bol aj v stabilite, na tráve sa mi neskutočne šmýkalo a ja som sa cítila ako koza na ľade."

ženy - dvojhra - 1. kolo:
Cvetana Pironkovová (Bul.) - Dominika CIBULKOVÁ (12-SR) 7:6 (4), 6:2