Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Import

Cibulkovej rozpaky vo Wimbledone, Hantuchovej superlatívy

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Olympiádu zaraďuje do rebríčka hodnôt každý inak, aj Dominika Cibulková. "Pre Nadala je to vraj všetko, pre mňa opačne," tvrdí.

Londýn 28. júla (TASR) - Tenistke Daniele Hantuchovej olympiáda imponuje, Dominike Cibulkovej oveľa menej a na príčine nie sú zápasové výsledky.

Kým úspešnejšia vo Wimledone po úvodnom víťaznom zápase zdôraznila hlavne vyšší olympijský princíp, Cibulková sa viac ponosovala, na šmykľavú trávu, komornú, akoby 'dedinskú' atmosféru. Hľadala aj výstižný prívlastok, no našla ho iba v slovách, je to tu akési divné.

Daniela Hantuchová sa môže v 2. kole tešiť na Francúzku Alize Cornetovú. "Na tráve hrá dosť nepríjemne, vo Wimbledone sme si spolu zatrénovali a veľa mi šancí nedala, bude asi ťažší oriešok ako Na Li."

Na olympiádu vzniesla Daniela Hantuchová superlatívy, hlavne v nehmatateľnom opare atmosféry. "Takýto turnaj sa cení aj zriedkavosťou olympijskej periódy štyroch rokov a na každý zápas sa teším. Dnes proti Na Li som hrala úplne iný tenis, dobrý, makala som, pripravovala a vyplatilo sa."

Daniela Hantuchová skladala aj účty. "Urobila som všetko pre svoju krajinu, škoda, že len tej vďačnosti som v minulosti zažila menej. Porovnávať olympijský turnaj a Grand Slam môžem z emotívnej stránky, olympiádu intenzívnejšie prežívam. Od piatich rokoch som o nej snívala a teraz som tu. Je pre mňa dôležitejšia, za grandslamové by som víťazstvo na nej nemenila. Veľmi vnímam každý olympijský šport, no keby som vyhrávala a žiaden šport nevidela, asi by som neľutovala. Vyberať z toho množstva je ťažké, o návšteve športovísk pouvažujem až na konci wimbledonského snaženia."

Danielu Hantuchovú počas 14 rokov reprezentácie krajiny zaboleli niektoré poznámky iných. "Mojou chybou je, že si príliš pripúšťam názory pod kožu, mala by som sa na ne pozerať z nadhľadu."

Bulharka Pironkovová na svojej obľúbenej tráve proti Dominike Cibulkovej rozsievala nepríjemnosti aj pohybom. "Veľa loptičiek vybehala, nechutne ich zrezávala a veľmi zle sa proti nej hralo. Na olympiáde som dvojhru skončila v prvom kole, no nerobím z toho vedu. Turnaje v Amerike mi vyšli, hlavne ten posledný a nemôžem sa sťažovať. Jediné, čo ma mrzí, sú moje problémy na tráve, ktorá výkon priveľmi ovplyvnila."

Aké tenisky by si Cibulková obula, aby sa jej nešmýkalo, takéto úvahy stopla hneď v zárodku. "Nemám iné, len tento nový pár. Určite to nebolo o teniskách, veď ich sem na Wimbledon nosím každý rok. Je super, že Daniela postúpila a v nedeľu v debli určite zabojujeme. Keď sa nám darí, tak hráme super a aspoň vo štvorhe by som si mohla napraviť chuť."

Čo najskôr ísť do Ameriky je Cibulkovej túžba. "Ak by som si pobyt predĺžila vydarenými zápasmi v debloch, pobyt si predĺžim, ak nie, chcem v Amerike pokračovať tak, ako som začala, a čo možno najrýchlejšie."

Olympiádu zaraďuje do rebríčka hodnôt každý inak, aj Dominika Cibulková. "Pre Nadala je to vraj všetko, pre mňa opačne. Ak by som vyhrala grandslamový turnaj, dala by som mu prednosť pred olympijským. Radšej Grand Slam, to však neznamená, že by som olympiádu znevažovala."

Dominiku Cibulkovú sprevádzajú v Londýne zvláštne pocity. "Možno tým, že je to na tráve, alebo atmosférou, ktorá na mňa pôsobí divne. Organizačne je to katastrofa, starostlivosť na slabej úrovni, niekoho sa dotkne viac, iného menej."