Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Import

Členovia kostola nepovolili sobáš černošského páru

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa pastora prístup niektorých bielych členov kostola bol reakciou na to, že malo ísť o vôbec prvý černošský sobáš v danom kostole.

Mississippi 29. júla (TASR) - Verejnú mienku v americkom štáte Mississipi nedávno rozbúril černošský manželský pár tvrdením, že ich kvôli ich pôvodu odmietol zosobášiť miestny pastor.

Charles a Te'Andrea Wilsonoví zažili nepríjemné prekvapenie, keď im deň pred dohodnutou svadbou baptistický pastor Stan Weatherford oznámil, že niekoľko členov jeho prevažne belošskej farnosti nesúhlasí s tým, aby sa v kostole konal černošský sobáš.

Podľa Weatherforda prístup niektorých bielych členov kostola bol reakciou na to, že malo ísť o vôbec prvý černošský sobáš v danom kostole.

Napriek tomu, že Weatherford snúbencov napokon zosobášil v inom kostole, nevyhol sa kritike. Podľa Wilsona sa síce pastor ocitol v nezávideniahodnej situácii, napriek tomu sa však páru mal pred odporcami zastať.

"Ide o veľmi malú skupinu ľudí, ktorí urobili hrozné rozhodnutie. Hanbím sa za to, že sa to stalo v mojom kostole. Nechápem to, je to nespravodlivé a nesprávne," povedala jedna z členov kostola Casey Kitchens.