Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Colníci našli u vodiča z Ukrajiny vrecúško s drogou

Ilustračná fotka Foto: TASR/Colný úrad Trnava

Vo vozidle, ktoré v stredu večer prichádzalo na Slovensko z Ukrajiny, boli štyria ľudia s ukrajinskými a maďarskými cestovnými dokladmi. Ukrajinský vodič bol pri colnej kontrole zjavne nervózny.

Vyšné Nemecké 24. marca (TASR) - Na colnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké v okrese Sobrance colníci v stredu (23.3.) odhalili nelegálny dovoz viac ako 270 gramov sušiny, pravdepodobne kanabisu. Pokúsil sa ich previezť občan Ukrajiny vo vozidle s litovskými evidenčnými číslami. Informovala o tom dnes hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Vo vozidle, ktoré v stredu večer prichádzalo na Slovensko z Ukrajiny, boli štyria ľudia s ukrajinskými a maďarskými cestovnými dokladmi. Ukrajinský 45-ročný vodič bol pri colnej kontrole zjavne nervózny. "Colník vzhľadom na podozrenie podrobil osobu dôkladnej colnej kontrole aj osobnej prehliadke, pri ktorej zistil, že na tele pod ošatením ukrývala vrecúško s neznámou sušinou rastliny pripomínajúcou kanabis s celkovou hmotnosťou 276 gramov," uviedla Baloghová. Následne colníci podrobili všetky osoby posádky dôkladnej kontrole vrátane osobnej prehliadky, vozidlo skontrolovali služobným psom aj skenovacím zariadením. Ďalší nelegálne dovážaný tovar nenašli.

"Na čiernom trhu s narkotikami sa hodnota uvedeného množstva tovaru v závislosti od kvality odhaduje do 3000 eur a bolo by možné z neho vyhotoviť 500 až 1000 jednorazových dávok. Voči vodičovi boli pri zaistení použité donucovacie prostriedky, k zraneniu osôb nedošlo," konštatovala hovorkyňa colníkov.

Pre podozrenie zo spáchania trestného činu prípad podľa kompetencie prevzali príslušníci odboru kriminálnej polície v Michalovciach.