Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Vo Francúzsku pribudlo 551 úmrtí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Francúzsko zaviedlo v piatok už po druhýkrát v tomto roku lockdown, v rámci ktorého zatvorili všetky obchody predávajúce iný než nevyhnutný tovar.

Paríž 9. novembra (TASR) – Francúzsko zaznamenalo v pondelok ďalších 551 úmrtí na koronavírusové ochorenie COVID-19 v nemocniciach. Ide o najväčší počet obetí za 24 hodín od začiatku druhej vlny pandémie. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa riaditeľa ministerskej sekcie pre verejné zdravie Jérôma Salomona.

Od vypuknutia pandémie na svojom území Francúzsko zaznamenalo už 40 987 úmrtí súvisiacich s koronavírusom nového typu. Pokiaľ ide o počet obetí, Francúzsko má jednu z najhorších bilancií spomedzi krajín Európy.

Za posledných 24 hodín pribudlo v krajine aj 20 155 prípadov nákazy, čo je prudký pokles oproti sobotňajšiemu údaju, keď úrady hlásili rekordných 86 852 novoinfikovaných, píše agentúra Reuters. Počas nedele sa však obvykle menej testuje.

Koronavírusom sa doteraz vo Francúzsku nakazilo už viac ako 1,8 milióna ľudí. Ide o štvrtú najviac zasiahnutú krajinu, čo sa týka počtu infikovaných, po Spojených štátoch, Indii a Brazílii. Cez víkend v tomto smere Francúzsko predbehlo Rusko.

Soloman však toto číslo pripísal zvýšenému testovaniu – za uplynulých sedem dní v krajine vykonali 2,3 milióna testov.

Počet hospitalizovaných pacientov infikovaných novým koronavírusom sa zvýšili o 882 na 31 125. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti pribudlo za 24 hodín 151 pacientov, čím sa ich celkový počet zvýšil 4690.

Francúzsko zaviedlo v piatok už po druhýkrát v tomto roku lockdown, v rámci ktorého zatvorili všetky obchody predávajúce iný než nevyhnutný tovar.