Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Import

DFS Turnička z Liptovskej Tepličky uchováva folklór a tradície

Ilustračné foto Foto: TASR

Detský folklórny súbor (DFS) Turnička z Liptovskej Tepličky pracuje s podporou Základnej školy s Materskou školou v Liptovskej Tepličke.

Liptovská Teplička 26. júna (TASR) - Detský folklórny súbor (DFS) Turnička z Liptovskej Tepličky dostal pozvanie na folklórny festival Stretnutie priateľov v Trenčianskej Turnej. Tento festival sa konal v 9. a 10. júna v dedinke neďaleko Trenčína. Cieľom podujatia bolo zoznámiť sa s iným folklórom a s inými súbormi. Okrem DFS Turnička sa na festivale zúčastnili aj ďalšie súbory zo Slovenska, ale aj hosť - súbor Hloubinka z Ostravy. Vytvorili sme si aj floklórne priateľstvá, keďže sme boli ubytovaní v rodinách detí z Trenčianskej Turnej. Festival bol vydarený. Program nesklamal, veď folklór a tradície sú veľká vášeň a musia sa zachovávať aj pre ďalšie generácie.
Ilustračné foto
Foto: TASR

Detský folklórny súbor Turnička pracuje s podporou Základnej školy s Materskou školou v Liptovskej Tepličke, Obecného úradu v Liptovskej Tepličke a Základnej umeleckej školy v Štrbe. V súčasnosti v ňom účinkuje 40 detí vo veku od 6 do 15 rokov. Možnosť navštevovať DFS majú všetky deti, ktoré majú o túto činnosť záujem. Okrem vystúpení v obci súbor úspešne reprezentoval Liptovskú Tepličku aj na rôznych festivaloch a súťažiach v rámci celého Slovenska.

Monika Milanová, Základná škola s materskou školou, Liptovská Teplička