Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Import

Dnešným hitom sú piesne Kataríny Hasprovej

Katarína Hasprová Foto: TASR/Tomáš Halász

Herečka a speváčka Katarína Hasprová sa narodila v roku 1972.



Bratislava 10. septembra (TABLET.TV) - V roku 1972 sa narodila herečka a speváčka Katarína Hasprová. Pochádza z divadelnej rodiny režiséra Pavla Haspru a herečky Sone Valentovej. Vyštudovala odbor muzikál na Janáčkovej akadémii v Brne.

Už počas štúdia hrala na Novej scéne v muzikáli Andrew Lloyda Webera Jozef a jeho zázračný farebný plášť. Po škole hrala v Prahe v úspešnom českom muzikáli Dracula. Hrala aj v ďalších muzikáloch West Side Story a Hair. V roku 1997 vyhrala zlatú Bratislavskú lýru s piesňou Jedno zbohom, ktorú pre ňu zložili Janko Lehotský a Kamil Peteraj.

V roku 1998 reprezentovala Slovensko s piesňou Modlitba na 43. ročníku piesňovej súťaže Veľká cena Eurovízie, ktorý sa uskutočnil 9. mája v anglickom Birminghame. Hrala aj v ďalších muzikáloch Pomáda, Kráľ Dávid či Cigáni idú do neba. Vydala tri albumy, debutový Katarína Hasprová v roku 1999, Chvíľu so mnou leť v roku 2002, v novembri 2009 vydala v poradí tretí štúdiový album s názvom Priznám sa. V muzikáli Báthoryčka na Novej scéne hrala hlavnú postavu.