Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

V Dunajskej Strede zhorel bar, polícia začala trestné stíhanie

V pondelok nadránom 6. júla 2015 došlo zo zatiaľ neznámych príčín k explózii v bare Prestige v Dunajskej Strede. Na snímke úplne zdemolovaný bar po výbuchu. Foto: TASR/Edmung Örzsik

Polícia momentálne preveruje, či požiar nevznikol na základe úmyselného konania.

Dunajská Streda 6. júla (TASR) – V Dunajskej Strede na Galantskej ulici dnes o tretej hodine ráno horel bar. V čase, keď na miesto prišli hasiči, bol už objekt celý v plameňoch. Podľa slov hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR Zuzany Farkasovej hasiči z Dunajskej Stredy a Šamorína oheň uhasili a zároveň rozobrali aj konštrukciu budovy.

Polícia už v súvislosti s požiarom baru začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie. „Udalosť bola na políciu nahlásená dnes, krátko pred treťou hodinou ráno. Na miesto požiaru boli privolaní experti, pyrotechnici a chemici z Kriminalisticko-expertízneho ústavu v Bratislave, ktorí prehľadali objekt,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. Ako doplnila, škoda na prevádzke bola odhadnutá do výšky 210.000 eur, z toho 150.000 eur bol odhad škody na budove. Polícia momentálne preveruje, či požiar nevznikol na základe úmyselného konania.