Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Import

Dvojkajak Kmeťová s Kohlovou vo finále na 500 m v Duisburgu piaty

Slovenský dvojkajak Ivana Kmeťová (vľavo) a Martina Kohlová Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Matej Rusnák obsadil vo finále C1 na 500 m šieste miesto. Za víťazným Rusom Viktorom Melantjevom zaostal o šesť sekúnd.

Duisburg 27. mája (TASR) - Slovenský dvojkajak v zložení Ivana Kmeťová, Martina Kohlová obsadil vo finále K2 na 500 m na podujatí Svetového pohára v Duisburgu piate miesto.

Zverenky trénera Filipa Petrlu zaostali o vyše štyri sekundy za víťaznými domácimi Nemkami Tinou Dietzeovou a Franziskou Weberovou.

V záverečnom finiši zdolali úradujúce majsterky sveta na olympijskej päťstovke Rakúšanky Viktoriu Schwarzovú s Yvonne Schuringovou, s ktorými často trénujú.

"Išlo sa nám celkom dobre. Okolo seba'sme mali veľmi rýchle lode, ale nenechali sme sa v úvode zdeptať. Myslím, že sme si celkom dobre rozložili sily, ale ešte máme čo zlepšovať. Celkovo sme však s pretekmi a piatym miestom spokojné," povedala pre TASR Kmeťová.

Matej Rusnák obsadil vo finále C1 na 500 m šieste miesto. Člen Dukly Trenčín zaostal za víťazným Rusom Viktorom Melantjevom takmer o šesť sekúnd.

K2 - 500 m, ženy: 1. Tina Dietzeová, Franziska Weberová (Nem.) 1:43,122, 2. Tamara Csipesová, Gabriella Szabová (Maď.) 1:44,721, 3. Beata Mikolajczyková, Karolina Najová (Poľ.) 1:46,043...5. Ivana KMEŤOVÁ, Martina KOHLOVÁ (SR) 1:47,355