Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Fantastické: Z paralympiády máme druhé zlato

Ilustračné foto Foto: TASR

V poradí druhé zlato na londýnskej paralympiáde sme opäť získali zásluhou stolného tenisu. O najvzácnejší kov sa postarali družstvo stolných tenistov v zložení J. Riapoš, R. Revúcky a M. Ludrovský.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Slovensko získalo na paralympijských hrách v Londýne druhé zlato. Postaralo sa o ňu družstvo stolných tenistov v zložení Ján Riapoš, Rastislav Revúcky a Martin Ludrovský, ktoré vo finále kategórie TT1-2 zdolalo Francúzsko hladko 3:0.

Prvý bod finálového súboja vybojoval Revúcky, ktorý si v rozhodujúcom piatom sete proti Bourymu vybudoval náskok 10:5 a už ho z rúk nepustil. O parádnu koncovku sa postaral v druhej dvojhre Riapoš. V piatom sete prehrával s ľavákom Molliensom 7:9, tromi loptami však otočil na 10:9 a napokon premenil druhý mečbal.

Riapoš tak zvýšil vedenie Slovenska na 2:0 a v súboji tímových jednotiek vzápätí vybojoval aj tretí bod. Ani vo svojej ôsmej londýnskej dvojhre nenašiel premožiteľa a získal už celkovo svoje štvrté paralympijské zlato.

"Dôležité bolo, že Rasťo nepodľahol tlaku a dokázal zdolať Bouryho. To bol základ pre naše víťazstvo. Za stavu 2:0 sme už mali pohodu, lebo na zisk rozhodujúceho bodu sme mali ešte tri zápasy. Francúzi v semifinále zdolali Kórejčanov, hrali štyri a pol hodiny. A to bola naša výhoda – mali sme viac síl fyzických, aj mentálne sme mali navrch," povedal pre stránku spv.sk Ján Riapoš, ktorý sa stal najúspešnejším slovenských paralympionikom histórie.

Rastislav Revúcky netajil radosť: "Mal som pred sebou len stôl a loptičku. Vedel som, že obhájiť titul je vždy ťažšie ako ho získať a som šťastný, že to vyšlo. Zlato venujem pamiatke môjho krstného otca, ktorý predvlani zomrel. Bol to môj najväčší fanúšik..."



Stolný tenis, družstvá TT1-2:

finále:

SLOVENSKO – Francúzsko 3:0

Revúcky – Boury 3:2 (-6, 7, 9, -6, 5)

Riapoš – Molliens 3:2 (8, -6, 6, -5, 10)

Riapoš – Boury 3:1 (-9, 5, 8, 8)