Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Import

Futbalisti Španielska senzačne končia už v skupine, Brazília ide ďalej

Juan Mata po vypadnutí Španielska z olympijského turnaja. Foto: TASR/AP

Brazília má na konte šesť bodov, o tri viac ako Bielorusi. Neymar pripravil pre spoluhráčov pri výhre 3:1 dva góly a sám skóroval.

Manchester 29. júla (TASR) - Na olympijskom futbalovom turnaji mužov sa zrodila senzácia. Už v skupine totiž skončil jeden z najväčších favoritov na titul Španielsko.

Španielski futbalisti stratili šancu na postup do štvrťfinále. Po prehre s Japonskom totiž nestačili ani na Honduras, ktorému podľahli 0:1.

Brazílski futbalisti sa prebojovali do štvrťfinále olympijského turnaja v Londýne, keď v druhom vystúpení v C-skupine zdolali Bielorusko 3:1. Neymar pripravil pre svojich spoluhráčov dva góly a sám skóroval.

Olympionici Brazílie
Foto: TASR/AP
Snahu juhoamerických horúcich kandidátov na zlaté medaily o strhnutie vedenia na ich stranu zavŕšil práve gól dvadsaťročného talentovaného útočníka, ktorý v 65. minúte upravil stav stretnutia na 2:1 presnou strelou pravačkou do ľavého horného rohu brány. Gólový účet na Old Trafforde v Manchestri otvoril v ôsmej minúte duelu bieloruský tvorca hry Renan Bressan, paradoxne rodák z Brazílie. Už v 15. minúte však Neymarov center zužitkoval Alexandre Pato a podobne prácu hviezdneho mladíka premenil na gól Oscar v nadstavenom čase.

Po víťazstve má Brazília na konte šesť bodov, o tri viac ako Bielorusi. Nový Zéland a Egypt majú po vzájomnej remíze 1:1 v tabuľke po jednom bode. Posledný zápas skupiny odohrá Brazília proti Novému Zélandu a Bielorusko nastúpi proti futbalistom z Egypta.

Japonskí futbalisti sa stali ďalšími štvrťfinalistami olympijského turnaja v Londýne, keď v druhom vystúpení v D-skupine zdolali Maroko 1:0.

A-skupina



Senegal - Uruguaj 2:0 (2:0)
Góly:
10. a 37. Konate, ČK: 30. Abdoulaye (Sen.)
Veľká Británia - Spojené arabské emiráty 3:1 (1:0)
Góly:
16. Giggs, 73. Sinclair, 76. Sturridge - 60. Alfalasi

B-skupina



Mexiko - Gabon 2:0 (0:0)
Góly:
63. a 90. Santos (druhý 11 m), ČK: 90. Ndong (Gabon)
Kórejská republika - Švajčiarsko 2:1 (0:0)
Góly:
57. Park, 64. Kim - 60. Emeghara

C-skupina



Brazília - Bielorusko 3:1 (0:1)
Góly:
15. Pato, 65, Neymar, 90. Oscar - 8. Bressan
Egypt - Nový Zéland 1:1 (1:1)
Góly:
40. Salah - 17. Wood

D-skupina



Japonsko - Maroko 1:0 (0:0)
Gól:
84. Nagai
Španielsko - Honduras 0:1 (0:1)
Gól:
7. Bengtson