Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Herca Depardieua čaká v októbri súd za sexuálne obťažovanie dvoch žien

Na archívnej snímke z 19. februára 2016 francúzsky herec Gerard Depardieu počas tlačovej konferencie v rámci berlínskeho medzinárodného filmového festivalu Berlinale 2016. Depardieua majú v pondelok 29. apríla 2024 vypočúvať v súvislosti s jeho obvineným z údajného sexuálneho napadnutia dvoch žien pri natáčaní filmu. Foto: TASR/AP

Jedna zo sťažovateliek viní Depardieua z neželaných dotykov a nevhodných vyjadrení. K incidentu došlo počas nakrúcania filmu v roku 2014, kde sťažovateľka pracovala ako asistentka.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Paríž 29. apríla (TASR) - Francúzsky herec Gérard Depardieu sa bude v októbri pred súdom zodpovedať za sexuálne obťažovanie dvoch žien. Podľa agentúry AFP o tom v pondelok informovala prokuratúra v Paríži, uvádza TASR.

Známy filmový a televízny herec sa v pondelok podrobil niekoľko hodín trvajúcemu výsluchu na jednom z parížskych policajných komisariátov, kde mu následne odovzdali predvolanie pred trestný súd.

Jedna zo sťažovateliek viní Depardieua z neželaných dotykov a nevhodných vyjadrení. K incidentu došlo počas nakrúcania filmu v roku 2014, kde sťažovateľka pracovala ako asistentka. Mala vtedy 24 rokov.

Druhé trestné oznámenie podala 53-ročná filmová dekoratérka, ktorá tvrdí, že herec ju obťažoval počas nakrúcania filmu v roku 2021.

Tento 75-ročný herec, ktorý nakrútil viac ako 200 filmov a televíznych seriálov, bol v roku 2020 obvinený zo znásilnenia a vlani na jeseň bol nútený pozastaviť svoju kariéru, pretože bolo proti nemu vznesené obvinenie zo sexuálneho obťažovania a napadnutia. Depardieu vtedy napísal aj otvorený list, v ktorom uviedol, že ženy nikdy nezneužíval, a odsúdil svoje "lynčovanie mediálnym súdom".

Celkovo bolo voči tomuto francúzskemu hercovi vznesených viac ako 15 obvinení zo sexuálneho násilia, dodala DPA.

Depardieu v uplynulých rokoch pútal pozornosť svojimi dobrými vzťahmi s autoritárskymi lídrami Ruska a Bieloruska, získaním ruského pasu na protest proti plánovanému zvýšeniu daní vo Francúzsku či odkladom odletu lietadla v roku 2011 - po tom, čo sa vymočil do fľaše, ktorá pretiekla.

Debata o tom, či vôbec premietať jeho filmy, sa však zintenzívnila koncom minulého roka, keď vyšlo najavo, že Depardieu počas cesty do Severnej Kórey v roku 2018 mal opakovane obscénne vyjadrenia v prítomnosti tlmočníčky.