Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

VIDEO: Talentovaná Janais prichádza s novinkou Hlavolam

Janais. Foto: Janais

Janais je slovenská skladateľka a interpretka spievajúca v slovenčine, angličtine a francúzštine. Jej doménou sa stal indie pop s prvkami folku a šansónu.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Slovenská speváčka Janais nahrala novú pieseň, ktorej dala názov Hlavolam. Práve dnes s ňou mala premiéru v slovenskom éteri.

Novinka si poslucháčov získa nielen sviežim rytmom a chytľavým textom, ale tiež posolstvom lásky a zaslúžených šancí.

„Inšpiráciou pre napísanie tejto pesničky mi bola dobrá kamarátka a jej rozchod s partnerom po spoločne prežitých ôsmich rokoch. I keď má teraz novú známosť, neustále ňou lomcujú pochybnosti, či je to ten pravý a nežije iba v sebaklame. Vedie boj s rozumom a hoci mu nevie odolať, podobným myšlienkam sa nedokáže ubrániť. Každý z nás si však zaslúži šancu, či už ide o sklamanie, alebo nový vzťah. V texte k novej skladbe, sa tak môžeme nájsť všetci. Téma lásky a (ne)prebolených rozchodov je totiž stále nanajvýš aktuálna a väčšine z nás dobre známa,“ povedala o skladbe pre médiá samotná speváčka.



Singel Hlavolam je nástupcom príjemnej skladby Nad hladinou. Tá sa v slovenských rádiách naďalej teší výbornej počúvanosti. S pesničkou Blízko, vydareným duetom so spevákom Petrom Bažíkom, Janais postúpila do kategórie najúspešnejších nekomerčných hudobných umelkýň na Slovensku. Práve druhá spomínaná pieseň v sebe nesie silný odkaz a stala sa symbolickým uznaním ťažkého, ale zato krásneho poslania všetkých mamičiek. Aj dvojnásobná mama Janais je názornou ukážkou, že skĺbiť materské povinnosti s prácou, ktorá je zároveň koníčkom, nemusí byť nemožné. Novinkou Hlavolam sa ale pracovné aktivity speváčky a skladateľky nekončia. Jej fanúšikovia sa môžu v najbližších mesiacoch tešiť na ďalšie hudobné prekvapenia a vianočné turné.

Janais sa na koncerte v Košiciach predstaví 7. októbra, ďalšími koncertnými mestami budú Bratislava (9.11.), Piešťany (25.11.), Košice (2.12.), Prešov (7.12.), Nitra (10.12.), Banská Bystrica (12.12.), Bratislava (13.12.), Rabča (16.12.), opäť Bratislava (17.12.), Trnava (22.12.) a Považany (30.12.).

Janais je slovenská skladateľka a interpretka spievajúca v slovenčine, angličtine a francúzštine. Jej doménou sa stal indie pop s prvkami folku a šansónu. Do širšieho povedomia sa dostala vďaka súťaži Eurovision Song Contest 2009, kde sa spolu s kapelou prebojovala do národného finálového kola s piesňou Taram ta rej. V tom istom roku predstavila debut Svetaboj s 13 autorskými piesňami. V marci 2013 vydala druhý album Eufória. Okrem duetu s Martinom Husovským z Komajoty či spolupráce so známym textárom Vladom Krauszom album obohacujú aj anglické skladby a francúzske šansóny priamo z pera samotnej speváčky. Zatiaľ posledným speváčkiným albumom je Vianočná Janais (2015). Album pozostáva z najznámejších slovenských kolied v originálnych úpravách, ale tiež z francúzskych a anglických vianočných piesní. Súčasťou albumu je duet Biela pieseň so Zuzanou Smatanovou či nestarnúca Let It Snow. Tú speváčka pretextovala do slovenčiny a dala jej názov Nech sneží. Album získal úspešné kritiky a zlatú platňu za rok 2015. Speváčka s kapelou pracuje na novom, v poradí štvrtom štúdiovom albume.