Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Import

Humenskí školáci vytvoria na námestí narcis z vrchnákov PET fliaš

Ilustračné foto Foto: Mgr. Ivana Čepová/TASR

Zaci z humennských škôl budú na Deň narcisov skladať obrázok narcisu na námestí. Práve touto aktivitou chcú zmobilizovať školy v Humennom a pomôcť mestu s celonárodnou zbierkou

Humenné 12. apríla (TASR) - Stalo sa už tradíciou, že sa naša Základná škola Dargovských hrdinov v Humennom zapája do aktivít v rámci Dňa narcisov. Každoročne pripravujeme program, ktorým by sme upútali návštevníkov a tým získali viac prispievateľov, dobrovoľných príspevkov pre Ligu proti rakovine.

V tomto roku sme pripravili okrem programu so spevom a tancom aj veľkú súťaž v zbieraní vrchnákov z PET fliaš, do ktorej sa zapojilo osem humenských škôl. Vyhlásenie výsledkov súťaže bude práve 13. apríla na Deň narcisov. Po vyhlásení výsledkov sa pustia žiaci zo všetkých zúčastnených škôl do skladania veľkého obrázka narcisu na námestí. Obrázok by mal pokryť celú plochu pred Kultúrnym strediskom.

Cieľom Dňa narcisov je vniesť problematiku boja proti rakovine, ako aj pravdu o súčasnom postavení chorých na Slovensku bližšie k ľuďom - do ulíc, aby sa z choroby nestal strašiak, ale fakt, ktorý ľudí spája. Práve touto aktivitou chceme zmobilizovať školy v Humennom a pomôcť mestu s celonárodnou zbierkou. Veríme, že sa nám spolu podarí otvoriť srdcia nielen deťom, ale aj dospelým a prebudíme v nich potrebu aktívne pomáhať druhým.

Akcia sa koná pod garanciou primátorky Humenného Jany Vaľovej a Ligy proti rakovine.

Mgr. Ivana Čepová, ZŠ Dargovských hrdinov v Humennom