Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

ITF neudelila slovenským tenistom voľnú kartu do mixu

Na snímke Daniela Hantuchová v zápase štvorhry, kde nastúpila s krajankou Dominikou Cibulkovou proti dvojici Poliek Agnieszka Radwaňská a Urszula Radwaňská, v 1.kole olympijského tenisového turnaja na OH v Londýne 30.júla 2012. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský tenis nebude mať na olympijskom turnaji v Londýne zastúpenie v miešanej štvorhre. Medzinárodná tenisová federácia ITF totiž neudelila Slovensku jednu zo štyroch voľných kariet.

Londýn 31. júla (TASR) - Slovenský tenis nebude mať na olympijskom turnaji v Londýne zastúpenie v miešanej štvorhre. Medzinárodná tenisová federácia ITF totiž neudelila Slovensku jednu zo štyroch voľných kariet.

Na základe voľnej karty sa do hlavnej súťaže dostala domáca Veľká Británia (Andy Murray, Laura Robsonová), Austrália (Lleyton Hewitt a Samantha Stosurová), Rusko (Michail Južnyj, Jelena Vesninová) a Švédsko (Robert Lindstedt, Sofia Arvidssonová). Daniela Hantuchová s Lukášom Lackom nefigurujú ani medzi náhradníkmi. Tenisový mix bol naposledy súčasťou olympiády na OH 1924 v Paríži. Hantuchová je držiteľkou kompletnej grandslamovej zbierky titulov v miešanej štvorhre, na wimbledonskej tráve triumfovala s Čechom Leošom Friedlom.

O účasť v mixe pod piatimi olympijskými kruhmi sa pokúšalo 35 párov z 26 krajín. Dvanásť dvojíc sa dostalo priamo do hlavného pavúka na základe kombinovaného renkingu, pričom "cut" bol 37. Nasadenými jednotkami budú Bielorusi Victoria Azarenková s Maxom Mirným.

Šéf slovenskej tenisovej výpravy v Londýne Miloslav Mečíř počítal s tým, že Hantuchová s Lackom zrejme nedostanú voľnú kartu do mixu. "Čakal som, že voľnú kartu určite dostanú domáci Briti. S Austrálčanmi sme až tak nepočítali, no pred nami bolo na základe renkingu ešte šesť-sedem krajín. ITF pri prideľovaní kariet zohľadnila rebríčkové postavenie i usporiadateľské priority. Mrzí ma, ako to celé dopadlo, pretože Daniela Hantuchová sa na mix veľmi tešila. V hlavnej súťaži bude iba 16 párov a stačí vyhrať dva zápasy na to, aby hráči mohli bojovať o medaily," povedal pre TASR Mečíř.