Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Import

J.Uhler sa vzdal funkcie šéfa dopravnej komisie v Bratislave

Jozef Uhler, foto z archívu. Foto: TASR - Michal Svítok

Doprave a riešeniu problémov v hlavnom meste sa venoval od roku 2011.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Po 13 rokov končí na vlastnú žiadosť ako šéf bratislavskej mestskej dopravnej komisie Jozef Uhler, ktorý je zároveň starostom bratislavských Jaroviec. Svoje rozhodnutie odôvodňuje tým, že sa chce naplno venovať funkcii starostu. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Zo všetkých predsedov komisií som bol jediným, ktorý nebol vymenený počas 'vládnutia' troch rôznych primátorov. Verím, že to bolo pre môj apolitický prístup a vecné riešenia," konštatuje Uhler.

Doprave a riešeniu problémov v hlavnom meste sa venoval od roku 2011. Podľa vlastných slov je hrdý na všetky úspechy, ktoré sa s primátormi a poslancami podarilo dosiahnuť v oblasti verejnej i statickej dopravy. Hovorí o výraznom zlepšení v týchto kľúčových oblastiach, čo má podľa neho zároveň pozitívny dosah na obyvateľov i životné prostredie.

Rozhodnutie vzdať sa postu predsedu dopravnej komisie bolo pre neho ťažké, avšak podľa neho správne. Myslí si, že po zvážení všetkých skutočností nie je schopný efektívne plniť povinnosti šéfa danej komisie. "Dospel som do bodu, kedy moja práca ako starostu vyžaduje moju úplnú pozornosť a angažovanosť, čo mi neumožňuje plne sa venovať problematike dopravy," dodáva Uhler.