Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Import

J. Iglesias: Bez osudnej autonehody by nebol spevákom, ale futbalistom

Koncert populárneho španielskeho speváka Julia Iglesiasa v Bratislave 21. júna 2012. Foto: TASR/Michal Svítok

Spevák Julio Iglesias chcel byť pôvodne futbalistom Realu Madrid.



Bratislava 23. septembra (TABLET.TV) - 23. septembra 1943 sa v Madride narodil spevák Julio Iglesias (rodený Julio José Iglesias de la Cueva). Ako každý španielsky chlapec aj on túžil iba po jedinom, byť hráčom slávneho Realu Madrid. Skoro sa mu to podarilo, postupne prechádzal žiackymi družstvami a bol brankárom v juniorskom tíme. Jeho sľubná futbalová kariéra skončila pri autonehode, keď sa s autom prevrátil na strechu, okrem iných zranení utrpel komplikovanú zlomeninu nohy a poranil si chrbticu v oblasti krku. Hrozilo, že mu ochrnú končatiny. Aby si zvýšil cit v rukách, začal hrať na gitare.

V roku 1968 vyhral súťaž mladých spevákov Spanish Song Festival v Benidorme. V roku 1970 reprezentoval Španielsko na veľkej cene Eurovízie v Amsterdame. So skladbou Gwendolyne skončil štvrtý. Ešte v roku 1970 nahral prvý album s názvom Soy.

V roku 1970 sa oženil prvýkrát, za manželku si zobral filipínsku novinárkou Isabel Preysler. Mali tri deti, dcéru Isabel, a synov Julia a Enriqua. Rozišli sa v roku 1978. Na začiatku 90. rokov sa oženil druhýkrát, za manželku si zobral holandskú modelku Mirandu Rijnsburger. Majú päť detí, troch synov a dve dcéry. Najmladší je syn Guilermo, ktorý sa narodil v máji 2007.

Dnes má na svojom konte viac ako sedem desiatok albumov, ich predaj prevýšil počet 300 miliónov výliskov. Absolvoval skoro päť tisíc koncertov. Pánsky magazín Maxim zaradil Julia Iglesiasa na štvrté miesto v rebríčku TOP Ten žijúcich sexy legiend. V Bratislave koncertoval 21. júna 2012.