Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

DFNsP: Klinika detskej hematológie a onkológie prešla modernizáciou

Na snímke Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) na bratislavských Kramároch Foto: TASR/Pavel Neubauer

Postupná rekonštrukcia KDHaO je nevyhnutným krokom k ďalšiemu rozvoju starostlivosti o deti s onkologickými ochoreniami v SR.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Klinika detskej hematológie a onkológie (KDHaO) Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava opäť prešla modernizáciou. Nová rodinná izba bude slúžiť na komunikáciu lekárov s pacientmi a ich rodičmi. Zrekonštruovali sa aj pacientske izby, nové sú podlahy a kuchynka.

"Priestor na komunikáciu lekárov s pacientmi a ich rodičmi sme nemali a veríme, že nová rodinná izba bude na to dôstojným miestom. Rovnako izby pre deti s veľmi oslabenou imunitou, v ktorých boli vybudované samostatné predsienky, zvýšia nielen komfort, ale v prvom rade bezpečnosť pacientov," priblížil riaditeľ nemocnice Ladislav Kužela, ktorý poďakoval spoločnosti Lidl Slovenská republika, Nadácii Televízie Markíza a všetkým partnerom, ktorí pomohli nemocnici v tomto projekte.

Postupná rekonštrukcia KDHaO je nevyhnutným krokom k ďalšiemu rozvoju starostlivosti o deti s onkologickými ochoreniami v SR. V budúcnosti lekári plánujú na klinike vytvoriť nový koncept poskytovanej zdravotnej starostlivosti, ktorý bude spočívať vo vytvorení samostatného priestoru pre vysoko rizikových pacientov, štandardného lôžkového a ambulantného oddelenia. Na Slovensku lekári ročne diagnostikujú 150 nových detských pacientov s onkologickým ochorením. Až polovica z nich sa lieči na KDHaO v DFNsP Bratislava.

TASR informovala hovorkyňa DFNsP Bratislava Dana Kamenická.