Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Import

Knihu Riadky bytia od Evy Bachletovej predstavili v Klube spisovateľov

Nová kniha vyšla vo vydavateľstve ViViT v Kežmarku, má 112 strán a je doplnená ilustráciami Ľubice Prudilovej-Dohnányovej, Ľubice Sitákovej a Karola Prudila.

Bratislava 24. februára (TASR) - Knihu s názvom Riadky bytia od Evy Bachletovej slávnostne uviedli do života v Klube spisovateľov v Bratislave. Obsahuje eseje, reflexie a úvahy, v ktorých sa autorka delí s čitateľmi o svoj pohľad na duchovný, filozofický či spoločenský kontext doby. Sú svedectvom jej života s Bohom, cesty viery a cesty za poznaním.

Prezentáciu v uplynulých dňoch zorganizovalo Občianske združenie Femina - Klub slovenských spisovateliek. Zároveň predstavili knihu ďalšej členky Feminy - Hedvigy Kramárovej. Súčasťou uvedenia nových knižných titulov bol program mladých umelcov zo Základnej umeleckej školy Jozefa Kresánka v Bratislave - Karlovej Vsi.

Eva Bachletová, publicistka, poetka a prozaička, pôsobí na Katedre žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Vyše 25 rokov publikuje novinárske prejavy, prózu a poéziu v kresťanských i sekulárnych médiách a publikáciách doma i v zahraničí.

Kniha Riadky bytia je tretím samostatným titulom Evy Bachletovej. Vznikla ako výber textov, ktoré autorka v minulosti i v súčasnosti pripravila pre Slovenský rozhlas, evanjelickú cirkevnú tlač, Tranovský evanjelický kalendár, pre antológiu Keď život šplechne do očí a pre iné médiá.

Nová kniha vyšla vo vydavateľstve ViViT v Kežmarku, má 112 strán a je doplnená ilustráciami Ľubice Prudilovej-Dohnányovej, Ľubice Sitákovej a Karola Prudila.