Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

V siedmich obciach okresu Banská Štiavnica nemajú starostovia súperov

Erb mesta Banská Štiavnica Foto: Heraldický register

Najviac kandidátov na starostu v okrese Banská Štiavnica majú v Štiavnických Baniach.

Banská Štiavnica 20. októbra (TASR) - V siedmich obciach Banskoštiavnického okresu nemajú súčasní starostovia v nadchádzajúcich komunálnych voľbách žiadnych protikandidátov.

Starostkou obce Baďan chce byť aj naďalej Ľubica Kuková (SNS), starostom Banskej Belej Branislav Babirád (Smer-SD), starostom Dekýša Jozef Bucha (SNS). O znovuzvolenie do funkcie sa budú uchádzať aj starostka Kozelníka Eva Petáková (Smer-SD), starostka Močiara Adriana Vančová (Smer-SD), starosta Počúvadla Dušan Triebušník (SDKÚ-DS) a starostka Prenčova Alena Ciglanová (Smer-SD).

Naopak, najviac kandidátov na starostu, čo sa týka okresu Banská Štiavnica, majú v Štiavnických Baniach. Tam si budú obyvatelia svojho budúceho starostu vyberať zo šiestich kandidátov. O priazeň voličov sa bude uchádzať Anna Daubnerová (NEKA), Viera Göndöčová (NEKA), Oldřich Havlík (NEKA), Marián Láslo (Smer-SD), Beáta Peničková (SMS) a aj súčasný starosta Stanislav Neuschl (SNS).

O kreslo primátora Banskej Štiavnice zabojujú vo voľbách traja kandidáti. Súčasná primátorka Nadežda Babiaková (Smer-SD, SNS a Strana moderného Slovenska), tlmočník Juraj Foltán (NEKA) a zástupca primátorky mesta Dušan Lukačko (NEKA).