Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Import

Košická ZOO promptne zareagovala na učiteľský štrajk, ponúka zľavy

Mláďa vydry obrovskej, zatiaľ bez mena, sa kŕmi rybou v zoologickej záhrade v Lipsku 25. marca 2012. Mláďa sa narodilo 22. decembra 2011. Foto: TASR/AP Photo/Jens Meyer

Na štvrtkové voľno na školách reagovala aj Košická detská historická železnica, ktorá bude tento deň mimoriadne premávať.

Košice 12. septembra (TASR) - Košická zoologická záhrada ponúka na štvrtok (13. septembra) 50-percentnú zľavu na vstupnom všetkým žiakom základných a študentom stredných škôl. Keďže v tento deň zostanú kvôli štrajku brány väčšiny škôl zatvorené, zoo pripravila pre záujemcov celodenný program.

Odborníci na zoológiu od 9.00 do 14.00 h v dvojhodinových intervaloch zoznámia návštevníkov so životom zvierat v cykle prednášok a videoprojekcií.

Komentované kŕmenia tuleňov a málp budú v tradičných časoch, zážitok z kŕmenia kondora veľkého si môžu návštevníci vychutnať o 13.30 h. Bonusom pre všetkých milovníkov zvierat bude šou vo výbehu levíc o 9.30 h a medový strom vo výbehu medveďov o 13.00 h, ktorý inak môžu návštevníci sledovať len cez víkendy a sviatky. Deti do šesť rokov budú mať 13. septembra bezplatný vstup. Žiaci a študenti sa dostanú do zoo za 70 centov .

Na štvrtkové voľno na školách reagovala aj Košická detská historická železnica, ktorá bude tento deň mimoriadne premávať. Pre malých aj veľkých cestujúcich sú pripravené štyri jazdy vláčikom s odchodmi z Čermeľa o 9:15, 11:15, 13:15 a 15:15 h.