Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Import

Košickí žiaci kreslili plagát k divadelnej premiére Tri prasiatka

Pripravovaná premiéra rozprávky Tri prasiatka a vlk úžerník v Štátnom divadle v Košiciach na Malej scéne. Foto: TASR/František Iván

Traja herci napokon posunuli do užšieho výberu šesť obrázkov.

Košice 12. apríla (TASR) - Pri príležitosti premiéry rozprávky Tri prasiatka a vlk úžerník pripravilo Štátne divadlo (ŠD) v Košiciach výtvarnú súťaž pre žiakov základných umeleckých škôl, ktorá už pozná svojich víťazov.

Do súťaže Zachráň tri prasiatka sa zapojili takmer tri desiatky detí nielen z východu Slovenska. Víťazi boli napokon dvaja.

"Stali sa nimi 8-ročná Nikola Kovaľová zo ZUŠ Gelnica a 9-ročný Jeremiáš Záhumenský zo SZUŠ Jánoš v Ružomberku. Divadlo má pre nich pripravené zaujímavé ceny a prekvapenie," uviedol tlačový tajomník ŠD Svjatoslav Dohovič.

Návrhy hodnotili košickí herci, ktorí stvárňujú v rozprávke tri prasiatka - Maško (Juraj Zetyák), Paško (František Balog) a Nepostraško (Tomáš Diro). Nemali to však ľahké. "Každý návrh má niečo do seba a vidieť, že deti si dali záležať," zhodnotil Fero Balog. Traja herci napokon posunuli do užšieho výberu šesť obrázkov. Konečné rozhodnutie nechali na režisérku a scénografku Zoju Zupkovú.

Zmodernizovaný a veselý titul pre detského diváka prináša Štátne divadlo v Košiciach. Rozprávka Tri prasiatka a vlk úžerník z pera Ľubomíra Feldeka bude podľa tvorcov zmesou jemnej klauniády, ale aj živej hudby. Prasiatka totiž budú nielen tancovať, spievať, ale i naživo hrať na hudobných nástrojoch - akordeóne, gitare a perkusiách. Premiéra bude v sobotu 14. apríla.