Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

R. Kusý chce v Novom Meste pokračovať v rozvojových projektoch

Kandidát na post starostu Nového Mesta v Bratislave Rudolf Kusý Foto: www.rudolfkusy.sk

Kusý chce nadviazať na to, čo sa novomestskému úradu v predchádzajúcich štyroch rokoch podarilo zrealizovať.

Bratislava 11. novembra (TASR) – Pokračovať v rozvojových projektoch, medzi ktorými je aj zriadenie novej škôlky, a ešte viac zapojiť do spolurozhodovania o budúcnosti mestskej časti jej obyvateľov. To sú ciele, s ktorými na post starostu bratislavského Nového Mesta opätovne kandiduje súčasný šéf novomestskej samosprávy Rudolf Kusý (nezávislý).

Kusý chce nadviazať na to, čo sa novomestskému úradu v predchádzajúcich štyroch rokoch podarilo zrealizovať. "Predovšetkým to bola výrazná rekonštrukcia škôl a škôlok v Novom Meste, ale i dosiahnutie úspechov v otvorenosti samosprávy, keď sme napríklad v rebríčku Transparency International Slovensko skončili na druhom mieste v rámci Bratislavy a na 15. mieste v rámci celého Slovenska," uviedol Kusý.

Ocenenie získala mestská časť i za svoje hospodárenie, keď Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) pridelil mestskej časti v hodnotení finančného zdravia miest a obcí SR štyri a pol hviezdičky z piatich možných. Kusý uviedol, že v rámci nórskych fondov i eurofondov v oblasti Integrovanej stratégie rozvoja mestských oblastí (ISRMO) získalo práve Nové Mesto najviac finančných prostriedkov zo všetkých mestských častí Bratislavy.

"Mysleli sme aj na sociálnu oblasť, kde sme zriadili sociálnu výdajňu, bezplatnú právnu poradňu a pokračovali sme už v predchádzajúcich dotáciách pre novorodencov, seniorov či ľudí v núdzi," povedal Kusý. V prípade rozvojových projektov by Kusý rád v ďalšom období pokračoval v modernizácii škôl a škôlok. "Našou ambíciou je zriadiť aj úplne novú škôlku," povedal Kusý. Rovnako by malo prísť k revitalizácii viacerých verejných zelených plôch a s pomocou nórskych fondov by sa mala obnoviť aj gaštanica na Kolibe.

V prípade opätovného zvolenia chce Kusý dbať na to, aby obyvatelia Nového Mesta participovali na rozhodovaní, aké projekty je potrebné v mestskej časti realizovať. "Preto chceme aj navýšiť objem prostriedkov v rámci participatívneho rozpočtu na 200.000 eur," skonštatoval starosta Nového Mesta.

Ako kandidát v sobotňajších voľbách stavil v kampani na odpočet svojich aktivít v predchádzajúcich štyroch rokoch a otvorenú diskusiu s občanmi. Možnosti vonkajšej reklamy odmietol. "Ak niekto chce naozaj robiť pre svoju mestskú časť, nemyslím si, že o tom môže presvedčiť bilbordmi dva mesiace pred voľbami," uviedol.

Vyzývateľom Rudolfa Kusého, ktorý na post starostu bratislavského Nového Mesta kandiduje ako nezávislý, je nominant pravicovej koalície Pavol Martanovič. V komunálnych voľbách si zástupcov v orgánoch samospráv Slováci zvolia v sobotu 15. novembra medzi 07.00 a 20.00 h. V bratislavskom Novom Meste je viac ako 35.000 oprávnených voličov.