Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Import

Slovenskí tenisti vypadli vo štvorhre na OH už v 1. kole

Na snímke vpravo Lukáš Lacko a vľavo Martin Kližan počas 1. kola štvorhry na olympijskom turnaji v Londýne v pondelok 30. júla 2012 . Foto: TASR/Martin Baumann
Na snímke vľavo Daniela Hantuchová a vpravo Dominika Cibulková v zápase štvorhry s dvojicou Poliek Agnieszka Radwaňská a Urszula Radwaňská v 1.kole olympijského tenisového turnaja na OH v Londýne 30.júla 2012. Foto: TASR/Martin Baumann

Lukáš Lacko s Martinom Kližanom nestačili na tretí nasadený srbský pár Zimonjič, Tipsarevič. Dominika Cibulková s Danielou Hantuchovou neprešli cez sesterskú dvojicu Radvaňských.

Londýn 30. júla (TASR) - Slovenskí tenisti Lukáš Lacko s Martinom Kližanom neuspeli v 1. kole štvorhry na olympijskom turnaji v Londýne. Na wimbledonskej tráve prehrali s tretím nasadeným srbským párom Nenad Zimonjič, Janko Tipsarevič za 58 minút v dvoch setoch 3:6 a 3:6.

"Jednoducho boli dnes Srbi vo všetkých ohľadoch lepší, my debla hráme iba sporadicky, Zimonjič je tophviezda, Tipsarevič aj v singli, aj v debli. Mňa brejkli raz, Lukáša potom v druhom sete, a to stačilo, lebo si podržali servis. My sme mali menej možností na prelomenie ich podania. Nabral som tu nové skúsenosti, som rád, že som sa mohol v Londýne predstaviť," povedal po olympijskom vystúpení Kližan, ktorého súťažné účinkovanie vo Wimbledone malo len niekoľko hodín, keďže rovnako v pondelok prehral aj v dvojhre s Američanom Andym Roddickom.




"Hrali sme s dvoma tophráčmi. Našou deblovou hrou sa ťažko presadzuje proti nim na tráve. Najväčší rozdiel bol v tom prvom voleji, ktorý mali súperi výborný. Držali sme krok iba v úvodoch setov, potom však prišiel brejk a doservovali do konca," doplnil svojho olympijského partnera Lacko.



muži - štvorhra - 1. kolo:



Nenad Zimonjič, Janko Tipsarevič (3-Srb.) - Lukáš LACKO, Martin KLIŽAN (SR) 6:3, 6:3

Z hry von aj Cibulková s Hantuchovou


Na snímke vľavo Daniela Hantuchová a vpravo Dominika Cibulková v zápase štvorhry s dvojicou Poliek Agnieszka Radwaňská a Urszula Radwaňská v 1.kole olympijského tenisového turnaja na OH v Londýne 30.júla 2012.
Foto: TASR/Martin Baumann
Slovenské tenistky Dominika Cibulková s Danielou Hantuchovou neuspeli v 1. kole štvorhry na olympijskom turnaji v Londýne. Na wimbledonskej tráve prehrali s poľskými sestrami Agnieszkou a Urszulou Radwaňskými za 69 minút hladko v dvoch setoch 2:6 a 1:6.

"Mali sme šancu na začiatku a vyzeralo to, že ich môžeme brejknúť kedykoľvek, no to sa nestalo. Poľky hrali statický tenis, nám niekoľko vecí na sieti nevyšlo a neboli sme agresívne. Musím na to zabudnúť a sústrediť sa na dvojhru. Ten výsledok však nemal byť taký," povedala po zápase Hantuchová. "Som možno ešte viac sklamaná, že to nevyšlo v tomto debli. Gemy boli síce vyrovnané, ale výsledok o tom nesvedčí. Proti sestrám Radwaňským treba hrať razantnejšie. Dnes ale jednoducho boli lepšie a hrali obe rovnako výborne," dodala Cibulková.



ženy - štvorhra - 1. kolo:



Agnieszka Radwaňská, Urszula Radwaňská (Poľ.) - Dominika CIBULKOVÁ, Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:2, 6:1




Cibulková bude hrať na turnajoch WTA aj štvorhru, znovu s Hantuchovou

Dominika Cibulková si v budúcich týždňoch nasadí do pravidelného herného repertoáru aj štvorhru. Rozhodnutie hrať debla na nadchádzajúcej americkej sérii turnajov WTA, spolu s grandslamovým US Open, ohlásila ihneď po vypadnutí v 1. kole štvorhry na olympijskom turnaji v Londýne.

Za veľkou mlákou zostane hrať po boku deblovo skúsenejšej krajanky Daniely Hantuchovej, s ktorou podľahli v pondelok poľským sestrám Radwaňským 2:6, 1:6.

"Doteraz som nehrávala štvorhry vôbec, iba pred olympiádou som v nich začala vystupovať. Najprv som hrala so Janette Husárovou, na turnaje v Amerike sme sa dohodli, že budeme hrať spolu. Jediným dobrým tréningom na štvorhry sú zápasy," povedala Cibulková, ktorá sa ale v miešanej štvorhre olympijského turnaja, v prípade udelenia voľnej karty pre Slovensko, s určitosťou nepredstaví a prenechá miesto Hantuchovej.

Po hladkej prehre na wimbledonskej tráve Cibulková priznala, že nateraz jej hra v štvorhre nesedí úplne, ale vidí pred sebou priestor na zlepšovanie, ktorý chce zaplniť. "Štvorhra je taká, že často stojíte na sieti a nie je tam rytmus, ktorý v dvojhre mám rada. Myslím si, že keď budem na turnajoch hrávať debla, keď sa zohrám a budem si viac veriť, aj v debli môžem byť dobrá," uzavrela Slovenka.