Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Import

Mága filmovej hudby E. Morriconeho prijme prezident ČR V. Klaus

Ennio Morricone Foto: TASR/AP

Laureát prestížnych cien Grammy a Zlatý glóbus má na konte hudbu k rádovo stovkám filmových a televíznych produkcií, z ktorých mnohé poznajú aj diváci na Slovensku.

Praha 8. októbra (TASR) - Jedného z najvýznamnejších žijúcich skladateľov filmovej hudby Ennia Morriconeho, ktorý v súčasnosti v Prahe nakrúca hudbu k novinke režiséra Giuseppeho Tornatoreho La Migliore offerta (Najlepšia ponuka), prijme v utorok predpoludním prezident ČR Václav Klaus, informovali dnes české elektronické médiá.

Držiteľ Oscara za celoživotné dielo je aktuálne hosťom nahrávacieho štúdia v Prahe-Hostivaři, kde jeho filmová hudba dostáva konkrétnu akustickú podobu vďaka hudobníkom z Českého národného symfonického orchestra.

Ennio Morricone (83) tu nepracuje po prvý raz, iba v júni tu nahrával hudbu pre jeden z talianskych televíznych seriálov.



Laureát prestížnych cien Grammy a Zlatý glóbus má na konte hudbu k rádovo stovkám filmových a televíznych produkcií, z ktorých mnohé poznajú aj diváci na Slovensku. Medzi tie najznámejšie patria melódie z filmu Sergia Leoneho Vtedy na západe.

Nový film renomovaného talianskeho režiséra Giuseppeho Tornatoreho, v ktorom sa diváci môžu tešiť na Geoffreyho Rusha, Jima Sturgesa, Sylviu Heoksovú či Donalda Sutherlanda, príde do kín na budúci rok.