Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Import

Maturanti Obchodnej akadémie v Šuranoch vykročili do života

Foto: PaeDr. Helena Rusnáková/TASR

V piatok 25. mája si 73 študentov Obchodnej akadémie v Šuranoch z rúk riaditeľky školy Ing. Evy Matejíčkovej slávnostne prevzalo maturitné vysvedčenia

Šurany 29. mája (TASR) - Piatok 25. máj sa stal dňom, ktorý sa natrvalo zapíše do sŕdc 73 študentom Obchodnej akadémie v Šuranoch. Bol to deň, kedy z rúk Ing. Evy Matejíčkovej, riaditeľky školy slávnostne prevzali svoje maturitné vysvedčenia. Bol to deň, kedy sa lúčili so školou, v ktorej prežili štyri študentské roky – roky plné spomienok na spoločne prežité chvíle v školských laviciach i v rámci mimoškolských aktivít. 37 študentov spolu s maturitným vysvedčením získalo aj certifikát od firmy KROS a päť študentov získalo osvedčenie o vykonaní štátnej skúšky zo strojopisu. Slávnostnú atmosféru umocňovala prítomnosť rodičov a kamarátov. Nejeden rodič so slzami šťastia hľadel na svoju dcéru či syna, na mladých ľudí, ktorí pred štyrmi rokmi prestúpili prah Obchodnej akadémie v Šuranoch ako nesmelé deti. Dnes ju opúšťajú ako mladí zrelí ľudia, zodpovední a obohatení vedomosťami získanými na strednej škole. So svojimi triedami sa lúčili: Mgr. Adriana Bujdáková (4.A), Ing. Anastázia Petrášová(4.B)a PaedDr. Helena Rusnáková (4.C).
Foto: PaeDr. Helena Rusnáková/TASR

Akými cestami pôjdu študenti ďalej? Budú to rôzne cesty. Väčšina absolventov OA Šurany plánuje pokračovať v ďalšom vzdelávaní, poniektorí nastúpia do svojho prvého zamestnania. Nastal čas, kedy si sami vyberajú svoju cestu, kedy preberajú zodpovednosť za budovanie svojej budúcnosti.
Želáme im, aby v živote prežili mnoho rovnako šťastných okamihov, aký prežívali v deň preberania svojich maturitných vysvedčení. Srdcia pedagógov Obchodnej akadémie i brány školy zostali pre nich otvorené, pretože spoločne strávené roky vytvorili pevné puto medzi študentmi a ich učiteľmi, ktorí boli súčasťou ich životného obdobia, kedy sa diala veľká zmena, kedy sa z detí postupne stávali dospelí, vzdelaní mladí ľudia.

PaedDr. Helena Rusnáková, Obchodná akadémia Šurany