Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Import

Maturita sa blíži

Foto: Matej Homola

Na väčšine stredných škôl sa v máji tradične konajú ústne maturitné skúšky. Mladí ľudia absolvujú tzv. skúšku dospelosti, po ktorej ich čaká krok do života ...ďaľšie štúdium, práca .

Šurany 14. mája (TASR) - Mesiac máj má krásny prívlastok - Mesiac lásky, v máji oslavujeme jeden z najmilších sviatkov roka - Deň matiek. Máj je však aj mesiacom, na ktorý študenti stredných škôl čakajú s očakávaním, nádejou. Na väčšine stredných škôl sa v máji tradične konajú ústne maturitné skúšky. Mladí ľudia absolvujú tzv. skúšku dospelosti, po ktorej ich čaká krok do života ...ďaľšie štúdium, práca . .

Na mnohých školách sa v pondelok 14. mája začína akademický týždeň, počas ktorého študenti doháňajú to, čo sa nestihli naučiť, prehodnocujú svoje možnosti a opakujú si vedomosti nadobudnuté počas štyroch rokov štúdia, kým nastane deň s veľkým D, kedy predstúpia pred maturitnú komisiu.
Akademický týždeň majú od pondelka aj študenti Obchodnej akadémie v Šuranoch. Ich posledný piatok v školských laviciach bol veselý, ale zároveň i smutný. Štvrtáci v tento deň poslednýkrát sedeli spolu v školských laviciach, odovzdali učebnice, dostali vysvedčenia za 4. ročník, urobili si fotografie na pamiatku a pospomínali na štyri krásne roky.
Držme im palce, aby maturitná skúška bola pre každého z nich začiatkom úspešnej životnej dráhy.

PaedDr. Helena Rusnáková, Obchodná akadémia Šurany