Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Minister V. Čislák sa stretol so zástupcami odborov a RÚVZ

Minister zdravotníctva SR Viliam Čislák počas tlačovej konferencie k aktuálnym témam v rezorte v Bratislave, 10. decembra 2014. Foto: TASR

Minister zdravotníctva Viliam Čislák sa dnes stretol s predstaviteľmi Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb a so zástupcami regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Bratislava 9. februára (TASR) - Minister zdravotníctva Viliam Čislák sa dnes stretol s predstaviteľmi Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb a so zástupcami regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ). Minister zdravotníctva na rokovaní garantoval zachovanie personálneho obsadenia RÚVZ, ako aj platové zabezpečenie zamestnancov vrátane splnenia podmienok v zmysle kolektívnej zmluvy.

Táto skutočnosť je pre fungovanie verejného zdravotníctva na Slovensku mimoriadne dôležitá, lebo ide o multidisciplinárny odbor, ktorý sa zameriava na zdravý vývoj, prevenciu a skvalitňovanie života. Ide teda o širokú problematiku, ktorá zahŕňa aj podporu zdravého životného štýlu a problematiku ochrany zdravia pri práci.