Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Import

MOV odmietol dopingové špekulácie, plavkyňa Š‘wen Je je čistá

Prezident MOV Jacques Rogge Foto: TASR/AP

Predstavitelia MOV zdôraznili, že čerstvá svetová rekordérka nemala pozitívny test na žiadnu zakázanú podpornú látku. Mladá Číňanka dosiahla v polohových pretekoch na 400 metrov svetový rekord.

Londýn 31. júla (TASR) - Medzinárodný olympijský výbor odmietol dopingové špekulácie ohľadom výkonu 16-ročnej čínskej plavkyne Š‘wen Je. Predstavitelia MOV zdôraznili, že čerstvá svetová rekordérka nemala pozitívny test na žiadnu zakázanú podpornú látku.

Mladá Číňanka dosiahla v polohových pretekoch na 400 metrov svetový rekord. Na poslednom úseku bola dokonca rýchlejšia ako mužský víťaz v tej istej disciplíne Američan Ryan Lochte. Na otázku, či bol dopingový test Je pozitívny alebo negatívny, odpovedal hovorca MOV Mark Adams nasledovne: "Komentovali by sme len pozitívny nález. Výsledok nebudem komentovať, takže si môžete vyvodiť vlastné závery. Myslím, že je na čase vrátiť sa do reality. Toto sú najlepší svetoví športovci súťažiaci na najvyššej úrovni," uviedol Adams.

"Máme veľmi silný program na odhaľovanie zakázaných podporných látok. Ak niekto podvádza, odhalíme ho. Špekulácie nezastavíte. Je to niečo, o čom ľudia radi hovoria," dodal.