Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

MOV dvíha prst, mladých atlétov vystríha pred alkoholom

Na snímke Wiggins Foto: TASR/AP

Skúste to však povedať domácemu cyklistickému hrdinovi Bradleymu Wigginsovi, ktorého po triumfe v časovke odfotili s vodkou a tonikom.

Londýn 3. augusta (TASR) - Olympijskí šéfovia nabádajú mladých atlétov, aby to s alkoholovými oslavami príliš nepreháňali.

Skúste to však povedať domácemu cyklistickému hrdinovi Bradleymu Wigginsovi, ktorého po triumfe v časovke odfotili s vodkou a tonikom. Na Twitteri sa dokonca svojou opitosťou verejne vychvaľoval.


Jeho krajan, strelec Peter Wilson sa tiež priznal. "Naozaj sa veľmi opijem a možno urobím nejakú hlúposť." Zapíjať víťazstvá a prehry priveľkým množstvom alkoholu však môže športovcov dostať do problémov, ako dokazuje prípad austrálskeho veslára Josha Bootha. Jeho porazeneckú náladu si odniesol výklad istého londýnskeho obchodu.

Tréneri, funkcionári, mediálni manažéri a mnohí iní zainteresovaní apelujú na športovcov a ich emocionálne prejavy. Olympiáda ale práve prebieha v krajine, ktorá je notoricky známa pitím veľkého množstva alkoholu. Británia má totiž jednu z najväčších spotrieb alkoholu na jedného obyvateľa na svete.