Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

Začínajúci aj zabehnutí podnikatelia sa stretli na spoločnej akcii

Slovak Businees Agency. Ilustračná snímka. Foto: Facebook Slovak Businees Agency

Návštevníci mali možnosť spoznať život podnikateľov, ich problémy aj úspechy a zároveň ich inšpirovať pre cestu podnikania.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Začínajúci aj zabehnutí podnikatelia z oblastí marketingu, gastra, nábytkárstva, startupov i ďalších odvetví, a tiež ženy podnikateľky sa v stredu 4. októbra stretli na podujatí Deň súkromného podnikania so Slovak Business Agency (SBA), ktorá ho v Bratislave zorganizovala v spolupráci s veľkoobchodom METRO a Združením mladých podnikateľov Slovenska. TASR o tom informovali zástupcovia SBA.

Návštevníci mali podľa nich možnosť spoznať život podnikateľov, ich problémy aj úspechy a zároveň ich inšpirovať pre cestu podnikania. "Verím, že návštevníkov podujatia obohatili inšpiratívne prednášky, zaujímavé diskusie a aj workshopy, ktoré organizovali odborníci z rôznych oblastí," povedal v tejto súvislosti generálny riaditeľ SBA Martin Holák.

Podľa informácií SBA boli medzi vystupujúcimi aj reprezentanti nábytkárskej spoločnosti Idona, majiteľky pekárne Fertucha, či spolumajiteľ siete rýchleho občerstvenia Deaf Kebab. S predslovom vystúpil aj scenárista, moderátor, stand-up komik a podnikateľ Ján Gordulič s prípadovou štúdiou svojej show Silné reči.

Róbert Šarina zo siete rýchleho občerstvenia, v ktorom pracujú nepočujúci, v diskusii zdôraznil výber správneho miesta pre podnikanie. "Môžete mať vynikajúci koncept, ale ak ho budete mať na zlom mieste, tak to nepôjde," povedal. Vyjadril aj názor na to, ako preraziť. "Ak chcete byť úspešní v podnikaní, tak by ste mali prísť s niečím, čo v danej oblasti nie je, alebo ak je, tak musíte mať jasné, v čom budete odlišní, čo budete robiť lepšie," dodal.

Osobitný priestor v rámci celodenného podujatia dostali aj ženy – podnikateľky v diskusii pod názvom Womanoffice. V debate s riaditeľkou súťaže Podnikateľka Slovenska Luciou Veselskou sa diskutovalo aj o tom, či sa dá odlišovať ženské a mužské podnikanie a ako sa podniká ženám na Slovensku.

Svoj pohľad na podnikanie ponúkol predseda Združenia mladých podnikateľov Slovenska Ján Solík. "Ciest, ako byť úspešný v podnikaní, je mnoho a nedá sa vybrať jedna konkrétna. Deň súkromného podnikania s SBA priniesol začínajúcim, ale aj zabehnutým podnikateľom mnoho informácií, ktoré im pomôžu viesť svoje firmy lepšie," zhrnul.