Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Import

Na festivale RipFest Veľké Ripňany bola tento rok rekordná účasť

Miko Hladký z kapely Gladiator Foto: Patrik Gerši /TASR

Už piaty ročník festivalu RipFest sa konal vo Veľkých Ripňanoch neďaleko Topoľčian. Na pódiu sa vystriedali domáci, ale aj zahraniční interpreti

Veľké Ripňany 23. júla (TASR) - Už piaty ročník festivalu RipFest sa konal na známom mieste neďaleko Topoľčian - vo Veľkých Ripňanoch. V histórii festivalu prišlo tento rok najviac návštevníkov. Na pódiu sa vystriedali domáci ale aj zahraniční interpreti. IMT Smile, Gladiátor, MaximTurbulenc či Vidiek je dávka hudby, ktorá prináša zaručený úspech. Presvedčil sa o tom aj organizátor festivalu Dušan Hladký: „Takýto headlineri dokážu prilákať tisícky návštevníkov. Myslím, že sme prekonali aj rekord v návštevnosti.

Na RipFest prišlo 4000 fanúšikov kvalitnej hudby. „Po roku sme prišli opäť a musím povedať, že ani tento rok festival nesklamal. Veľmi som sa tešila na Maxim Turbulenc. Nikdy som nemala tú možnosť ich vidieť spievať naživo,“ hovorí návštevníčka festivalu Zuzana z Topoľčian. Príjemná odozva z festivalu je aj zo strany účinkujúcich. Ako doma sa vo Veľkých Ripňanoch cítil Ján Kuric zo skupiny Vidiek: „My sme v Ripňanoch po prvýkrát a pripomína mi to moju rodnú dedinu Rovinku. Rovnako ako tam, aj tu sú príjemní ľudia,“ hovorí Kuric.
Ivan Tásler z kapely IMT Smile
Foto: Patrik Gerši /TASR
Aj napriek zdravotným problémom odohrala svoje najväčšie hity aj kapela IMT Smile. „Myslím, že sa to ľuďom páčilo. Tento koncert bol iný v tom, že opäť po piatich rokoch s nami hral náš starý bubeník," hovorí líder kapely Ivan Tásler.
Česká skupina MaximTurbulenc
Foto: Patrik Gerši /TASR
Dojmy z RipFestu dokonca prekonali aj prvý koncert MaximTurbulenc na Slovensku. Pred osemnástimi rokmi sa v Starej Ľubovni po prvý krát predstavili slovenskému publiku. „Myslím, že dnes to bolo lepšie ako v Starej Ľubovni, čím sa chceme východniarom ospravedlniť. Bola tu super atmosféra a skvelí ľudia,“ hovorí jeden z členov skupiny MaximTurbulenc. Hosťujúcou skupinou vo Veľkých Ripňanoch bol Gladiátor. Práve vďaka ich fanúšikom vznikol tento festival. My sme veľmi dobrí kamaráti so starostom obce Veľkých Ripňan a sčlenmi zastupiteľstva obecného úradu. Viac-menej oni to už organizovali sami a vždy bol Gladiátor stabilný hosť. Raz nám napadlo, že festival zorganizujeme profesionálnejšie. Tak sme sa s obcou dohodli a začali sme s prípravou my,“ hovorí Dušan Hladký.
Rovnako dobrý, ak nie viac, bude aj budúci ročník festivalu, sľubuje organizátor Hladký. „Program budúceho ročníka budeme zostavovať až na jeseň. Bude to však určite „pecka“,“ dodal na záver Hladký.



Patrik Gerši, Univerzita sv. Cyrila a Metoda Trnava