Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Import

Na železničnej stanici v Trnave unikla z vagóna chemická látka

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

" Za pomoci polície a v spolupráci so strojvedúcim súpravy sme nakoniec identifikovali, že unikajúcou látkou bol rastlinný olej," uviedol hovorca krajského riaditeľstva hasičov v Trnave Ivan Peťko.

Trnava 13. apríla (TASR) - Na železničnej stanici v Trnave došlo dnes pred 16. hodinou k úniku chemickej látky zo železničného vagóna. Na mieste zasahujú desiati príslušníci Hasičského a záchranného zboru SR z hasičskej stanice v Trnave na troch hasičských vozidlách.

Hovorca krajského riaditeľstva hasičov v Trnave Ivan Peťko prisľúbil podať informácie približne o 19. hodine.
Uviedol, že po príjazde na miesto udalosti hasiči našli posledný zapojený cisternový vozeň vlakovej súpravy narazený na betónovej zábezpeke. Pri náraze z jeho poškodeného ventilu unikala neznáma tekutina, ktorou mala byť neznáma nebezpečná látka.

"Veliteľ zásahu dal okamžite uzatvoriť prístupové cesty k nástupištiam a presmeroval cestujúcich na iné prístupy k staničným perónom. Ďalej vydal pokyn zamestnancom železničnej stanice na okamžité vypnutie eklektických trolejov nad vlakovou súpravou. Zároveň bola unikajúca tekutina zachytávaná do zberných nádob," informoval Peťko. Dodal, že pre prípad vzniku požiaru bola pripravená trojnásobná požiarna ochrana - voda, pena a prášok a to až do identifikácie unikajúcej látky. "Za pomoci polície a v spolupráci so strojvedúcim súpravy sme nakoniec identifikovali, že unikajúcou látkou bol rastlinný olej," spresnil. Neskôr sa na železničnú stanicu dostavila jednotka Závodu protipožiarnej ochrany železníc, ktorá sa postarala o likvidáciu látky.