Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Import

Najnovšia kniha M. Redferna odhalí tajomstvá planéty Zem

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Kniha prináša prehľad 50 najvýznamnejších poznatkov o jedinom mieste vo vesmíre, o ktorom vieme, že je schopný udržať život.

Bratislava 12. februára (TASR) - Čitateľmi veľmi obľúbená séria populárno-náučných kníh 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať prichádza s novou témou. Najnovšia kniha od autora Martina Redferna - Zem. 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať sa venuje planéte, ktorú obývame. V 50 kapitolách sa o Zemi dozviete všetko od Veľkého tresku cez vznik života až po vízie do budúcnosti.

Prečo je zemské jadro horúce? A prečo by bez oceánov neexistovali kontinenty? Nad týmito aj ďalšími otázkami týkajúcimi sa modrej planéty sa zamýšľa spisovateľ a geológ Martin Redfern. Objasňuje, ako Zem vznikla a aký bude jej pravdepodobný osud vzhľadom na aktuálne demografické a ekosystémové trendy. Vysvetľuje základné prírodné procesy, čo sú klimatické pásma, morské a vzdušné prúdy, ako sa pohybujú tektonické platne. Kniha prináša prehľad 50 najvýznamnejších poznatkov o jedinom mieste vo vesmíre, o ktorom vieme, že je schopný udržať život.

Obálka knihy
Foto: Slovart


Martin Redfern vedie náučné oddelenie BBC, kde pracuje už 30 rokov a pripravuje relácie pre vysielanie Radia 4 a zahraničné redakcie World Service. Za svoju prácu získal trikrát ocenenie udeľované najlepšiemu populárno-náučnému publicistovi roka. Článkami o vede a jej výsledkoch prispieva aj do novín a časopisov, v poslednom čase sa venuje aj písaniu populárno-náučných kníh.

V edícii 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať doteraz vyšli tituly od rôznych autorov na témy: Matematika, Filozofia, Psychológia, Manažment, Digitálny svet, Fyzika, Ekonómia, Ľudský mozog a Budúcnosť. V ďalšom edičnom polroku 2016 vydavateľstvo Slovart pripravuje knihy na tému Vesmír a Genetika.

TASR informovala Alexandra Petrášová z vydavateľstva Slovart.