Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

NDS: Práce na košickej rýchloceste R2 sa sústreďujú na mosty

Na snímke most M4223 nadcestie ČSD trať č. 40 Košice-Žilina za obcou Kluknava v okrese Gelnica 23. februára 2022. Most je v stavebno-technickom stave VI. stupňa poškodenia. Foto: TASR - František Iván

Úsek je dlhý 14,2 kilometra a jeho súčasťou je 13 mostov a tri križovatky. Súčasťou stavby bude aj 7,2 kilometra protihlukových stien.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Košice 4. mája (TASR) - Na výstavbe rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca - Košické Oľšany, II. úsek, aktuálne prebiehajú práce na mostných objektoch, protihlukových stenách či oporných múroch. "Pracujeme aj na budovaní násypov cestného telesa a úspešne sa sfinalizovali práce na výstavbe nosnej konštrukcie mosta vedúceho ponad železnicu a cestu III. triedy," informovala Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

Súčasne sa pracuje aj na kanalizácii rýchlostnej cesty. V niektorých častiach stavby košického obchvatu realizujú položenie nestmelenej zmesi zo štrkodrviny a podkladnej vrstvy cementom stmelenej zmesi. Na vybraných miestach už realizujú aj podkladné a ložné asfaltové konštrukčné vrstvy vozovky.

"Najbližšie budeme pokračovať v budovaní mostov a násypov. Pred letom sa spustí do prevádzky vetva križovatky Košice - juh (smer Milhosť), čím bude presmerovaná tranzitná doprava z prevádzkovaného úseku R4 a budeme môcť rozvinúť stavebné práce na novej vetve križovatky," uviedla NDS.

Úsek je dlhý 14,2 kilometra a jeho súčasťou je 13 mostov a tri križovatky. Súčasťou stavby bude aj 7,2 kilometra protihlukových stien. Nový úsek bude súčasťou juhovýchodného obchvatu mesta Košice a napojí sa na už dokončený a sprevádzkovaný úsek diaľnice D1 Budimír - Bidovce.