Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Import

Dlh nemocníc voči Sociálnej poisťovni dosiahol vyše 55 miliónov eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pohľadávky zariadení v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva predstavovali ku koncu februára vyše 56,2 percenta z celkového objemu pohľadávok, teda 31 miliónov eur.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Dlh zdravotníckych zariadení na neuhradenom poistnom voči Sociálnej poisťovni dosiahol ku koncu februára 55,1 milióna eur.

Oproti koncu roka 2012 tak došlo k nárastu pohľadávok o 6,4 milióna eur. Vyplýva to z informácie Sociálnej poisťovne, ktorú dnes vláda vzala na vedomie.

Pohľadávky zariadení v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva predstavovali ku koncu februára vyše 56,2 percenta z celkového objemu pohľadávok, teda 31 miliónov eur. Oproti januáru sa tak zvýšili o vyše 2,5 milióna eur. Nárast pohľadávok z titulu neplatenia mesačných odvodov sa v súčasnosti eviduje pri troch zariadeniach.

Transformované zdravotnícke zariadenia majú voči Sociálnej poisťovni dlh vo výške 24,1 milióna eur. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom sa pohľadávky voči týmto zdravotníckym zariadeniam zvýšili o takmer 700.000 eur. Nárast pohľadávok je v prípade desiatich transformovaných zdravotníckych zariadení.

Sociálna poisťovňa evidovala ku koncu februára celkovo 19 sledovaných zdravotníckych zariadení s pohľadávkou, z toho sú štyri štátne a 15 transformovaných.