Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Import

Nitrianska Galéria hudby ponúkne koncert Pressburg Saxophone Quartet

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Galéria hudby je cyklus komorných koncertov, ktorý je zameraný na hlbšie spoznávanie vážnej hudby všetkých historických období a súčasnej hudby.

Nitra 9. októbra (TASR) - Nitrianska galéria pripravuje jesenný cyklus komorných koncertov. V rámci podujatia Galéria hudby ponúkne 26. októbra koncert Pressburg Saxophone Quartet.

Ako uviedli organizátori, zoskupenie sa venuje interpretácii rôznych hudobných žánrov od klasickej hudby, cez ragtime až po hot-jazz 20. rokov minulého storočia. "Pressburg Saxophone Quartet účinkujú prevažne na Slovensku a v okolitých krajinách, ale na svojom konte majú aj úspešné turné v Indii a v Číne," informovala Nitrianska galéria.

Galéria hudby je cyklus komorných koncertov, ktorý je zameraný na hlbšie spoznávanie vážnej hudby všetkých historických období a súčasnej hudby. "V roku 2023 prezentujeme významné diela zo sólovej i komornej hudby rôznych historických období a súčasnosti. Diela zaznejú interpretácií úspešných hudobníkov, ktorí sa etablovali nielen na domácej, ale aj na medzinárodnej scéne," pripomenuli organizátori.