Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Nové Zámky angažovali Múčku a Hederu, Jurík predĺžil zmluvu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Ku skúsenejším hráčom v kádri trénera Milana Jančušku bude patriť útočník Juraj Jurík, ktorý sa s vedením klubu dohodol na pokračovaní spolupráce.

Nové Zámky 21. júla (TASR) - Tipsportligový klub HC Nové Zámky angažoval útočníka Mária Múčku a obrancu Tomáša Hederu. V tíme bude naďalej pôsobiť aj útočník Juraj Jurík, ktorý predĺžil zmluvu. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Odchovanec nitrianskeho hokeja Múčka pôsobil doteraz najmä v materskom klube. V ročníku 2017/2018 si popri pôsobení v projekte HK Orange 20 vyskúšal aj hosťovanie v Nových Zámkoch. Sezónu 2018/2019 strávil v juniorskej extralige, v ktorej dosiahol v 38 zápasoch 38 kanadských bodov (13+25).

Obranca Tomáš Hedera sa v ročníku 2018/2019 predstavil v juniorskej extralige, v 1. lige i KHL v drese Slovana Bratislava, zahral si aj univerzitnú EUHL. Časť ročníka strávil na hosťovaní v tipsportligovej Detve a prvoligovom HC Bratislava.

Novozámocký klub potvrdil angažovaním dvoch 20-ročných hráčov ambíciu dať priestor viacerým mladým hráčom. Nedávno angažoval aj 23-ročného brankára Christiána Pavlasa, 19-ročného obrancu Marcela Dluguša či mladých útočníkov Martina Andrisíka (22), Davida Jasu (20) a Sebastiána Šmidu (20).

Ku skúsenejším hráčom v kádri trénera Milana Jančušku bude patriť útočník Juraj Jurík, ktorý sa s vedením klubu dohodol na pokračovaní spolupráce. Pre 29-ročného krídelníka pôjde o druhú sezónu v novozámockom drese. V prvej odohral celkovo 59 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 10 gólov a 21 asistencií.