Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

Medzi obeťami z Nice majú byť Nemci, Američania,Švajčiari a Ukrajinci

Zakryté telá obetí nočného útoku ležia na promenáde v Nice 15. júla 2016. Foto: TASR/AP

Český rezort diplomacie zatiaľ potvrdil ľahšie zranenie jednej občianky ČR.

Berlín/Washington/Moskva/Bern 15. júla (TASR) - Medzi najmenej 84 obeťami útoku v Nice sú podľa správ médií aj traja občania Nemecka a dvaja Američania. Rusko, Švajčiarsko a Ukrajina potvrdili po jednej obeti z radov svojich občanov.

Podľa nemeckej rozhlasovej stanice RBB sú medzi 84 zabitými aj najmenej traja občania Nemecka. Má ísť o učiteľku a dvoch študentov z Berlína, ktorí boli v Nice na školskom výlete. Nemecké úrady zatiaľ žiadne obete oficiálne nepotvrdili.

Informáciu o zabitých občanoch USA doposiaľ nezverejnili ani americké úrady. Zástupca istej rodiny z Texasu však pre televíziu NBC News uviedol, že v Nice zahynuli aj dvaja jej členovia. Má ísť o otca a jeho 11-ročného syna z mesta Lakeway ležiaceho neďaleko texaského Austinu.

Ruské združenie cestovného ruchu podľa BBC oznámilo, že pri útoku prišla o život nemenovaná ruská občianka, zatiaľ čo jej priateľka, taktiež z Ruska, utrpela ľahšie zranenia. Túto informáciu neskôr potvrdil aj rezort diplomacie v Moskve s tým, že ďalší traja Rusi sú nezvestní.

Ukrajinský minister zahraničných vecí Pavlo Klimkin oznámil, že medzi obeťami z Nice je aj jeden občan Ukrajiny a ďalší utrpel zranenia, uviedla televízia BBC.

Švajčiarske ministerstvo zahraničných vecí informovalo o zabití jednej Švajčiarky. Ministerstvo podľa agentúry DPA ešte preveruje, či medzi obeťami nie sú aj ďalší občania Švajčiarska.

Český rezort diplomacie zatiaľ potvrdil ľahšie zranenie jednej občianky ČR. Estónska vláda informovala o dvoch zranených estónskych občanoch.

Tunisko ostro odsúdilo útok v Nice; zahynuli tam aj traja jeho občania

Tuniské ministerstvo zahraničných vecí v piatok ostro odsúdilo útok vo francúzskom Nice a oznámilo vytvorenie krízovej skupiny, ktorá bude mať na starosti Tunisanov žijúcich v tomto meste. Informuje o tom agentúra AP.

Tuniská tlačová agentúra TAP s odvolaním sa na tuniské veľvyslanectvo v Paríži uviedla, že pri útoku zomreli traja tuniskí občania. Alžírska tlačová agentúra APS zverejnila správu, že zabitý bol aj jeden Alžírčan.