Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

OH2016: Utečenec Rami Anis s osobným rekordom v rozplavbe

Sýrsky plavec Rami Anis figurujúci pod piatimi kruhmi v utečeneckom tíme, po rozplavbe 100 m voľným spôsobom na letných olympijských hrách v Riu de Janeiro 9. augusta 2016. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Sýrčan Anis finišoval v čase 54,25 sekundy, čo stačilo na konečné 56. miesto z celkovo 59 plavcov.

Rio de Janeiro 10. augusta (TASR) - Sýrsky plavec Rami Anis figurujúci pod piatimi kruhmi v "utečeneckom tíme", si utvoril nové osobné maximum v rozplavbe 100 m voľným spôsobom. Informovala o tom agentúra DPA.

Anis finišoval v čase 54,25 s, čo stačilo na konečné 56. miesto z celkovo 59 plavcov. Sýrčan sa od februára pripravoval na účinkovanie v Riu s belgickou plaveckou reprezentáciou. Vo štvrtok ho ešte čaká rozplavba na 100 m motýlik.

Svoju premiéru z "utečeneckého tímu" už má za sebou sýrska plavkyňa Yusra Mardiniová, ktorá zvíťazila v rozplavbe na 100 m motýlik, ale jej čas nakoniec nestačil na postup do ďalších bojov. Sýrčanka opustila so sestrou krajinu v lete 2015. Do povedomia sa dostala tým, že sa dokázala so sestrou zachrániť po prevrátení člnu s utečencami. Po vyše troch a pol hodinách pobytu na otvorenom mori dokázali doplávať na grécky ostrov Lesbos.