Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Import

Starosta Oravskej Polhory prenecháva príležitosť mladším kandidátom

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Nástupcom dosluhujúceho Petra Horvátha, ktorý sa už neuchádza o túto funkciu, sa stane niektorý spomedzi siedmich právoplatne zaregistrovaných kandidátov.

Oravská Polhora 6. októbra (TASR) – Najsevernejšia slovenská obec Oravská Polhora v okrese Námestovo bude mať po blížiacich sa komunálnych voľbách nového starostu. Nástupcom dosluhujúceho Petra Horvátha, ktorý sa už neuchádza o túto funkciu, sa stane niektorý spomedzi siedmich právoplatne zaregistrovaných kandidátov.

"Dôchodkový vek neúprosne volá, za dva mesiace budem mať 63 rokov. Keď k tomu prirátam ďalšie štyri, zdá sa mi to priveľa. Po dvoch volebných obdobiach strávených na starostovskej stoličke, ktorá si žiada človeka plného síl, tak dávam príležitosť mladším. Šikovných ľudí tu máme neúrekom," uviedol pre TASR.

Na uvoľnenú pozíciu je sedem adeptov, na desať poslaneckých miest 31. "Je to predpoklad, že voliči budú mať na výber. Zároveň je to dobré znamenie, že tunajší ľudia majú značný záujem o veci verejné. Dúfam, že som pomohol vytvoriť niečo hodnotné a môj nástupca bude mať v čom pokračovať," skonštatoval.

"Medzi najväčšie úspechy považujem vytvorenie a schválenie nového územného plánu, ktorý je základom ďalšieho rozvoja obce. Vynovili sme verejné priestranstvá, kultúrny dom, športový areál, školské budovy, cesty. Mimochodom, ešte do konca tohto roka by sme mali prekročiť štvortisícovú hranicu obyvateľov," dodal Horváth.