Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

P. Gašper sa vzdal kandidatúry na primátora Popradu, podporí Švagerka

Na snímke bývalyý kandidát na primátora mesta Poprad Pavol Gašper. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Naďalej však kandiduje za poslanca Mestského zastupiteľstva vo volebnom obvode číslo 2. s nezmeneným volebným programom ako nezávislý kandidát.

Poprad 31. októbra (TASR) – Jeden z kandidátov na post primátora v meste Poprad Pavol Gašper, ktorý sa o hlasy voličov uchádzal ako nezávislý, odstúpil z kandidatúry. „Na budúcnosti nášho mesta mi záleží viac než na vlastných ambíciách. Preto som sa po porade so svojimi najbližšími, s viacerými občanmi, a po dôkladnom zvážení súčasnej situácie rozhodol stiahnuť svoju kandidatúru na funkciu primátora Popradu v komunálnych voľbách 2014,“ zdôvodnil Gašper.

Naďalej však kandiduje za poslanca Mestského zastupiteľstva vo volebnom obvode číslo 2. s nezmeneným volebným programom ako nezávislý kandidát. „V kandidatúre na primátora budem podporovať Jozefa Švagerka. Jeho volebný program a hodnoty, ktoré vyznáva a presadzuje, sú zo všetkých kandidátov mne najbližšie. Verím, že týmto krokom sa podarí náš spoločný volebný program po voľbách reálne presadiť,“ upozornil Gašper.

Okrem Švagerka, ktorého podporuje koalícia strán Kresťansko- demokratické hnutie, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Strana demokratickej a kresťanskej únie – Demokratická strana, Sloboda a solidarita a Slovenská národná strana, kandiduje aj súčasný primátor Anton Danko, ktorý sa uchádza o hlasy voličov ako nezávislý, rovnako ako aj Ján Pahut. Posledným kandidátom po odstúpení Gašpera je František Bednár za stranu 7 statočných Regionálna strana Slovenska.