Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Počet chrípkových ochorení sa v Banskobystrickom kraji zdvojnásobil

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

V aktuálnom 33. kalendárnom týždni evidoval RÚVZ v BBSK celkovo 1160 chorých na ARO, čo reprezentuje prepočítanú chorobnosť 436 osôb na 100.000 obyvateľov.

Banská Bystrica 18. augusta (TASR) – Takmer dvojnásobne stúpol v porovnaní s minulým týždňom výskyt chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) v Banskobystrickom kraji (BBSK). TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová. Naopak, výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) je podľa jej slov v kraji vyšší len o štyri percentá.

„V aktuálnom 33. kalendárnom týždni evidoval RÚVZ v BBSK celkovo 1160 chorých na ARO, čo reprezentuje prepočítanú chorobnosť 436 osôb na 100.000 obyvateľov. CHPO sa vyskytli v 68 prípadoch, čo je chorobnosť 26 osôb na 100.000 obyvateľov,“ konkretizovala hovorkyňa.

Najvyšší počet chorých na ARO je v rámci BBSK v okresoch Lučenec, Revúca, Banská Bystrica a Rimavská Sobota. „CHPO najviac trápi obyvateľov okresov Lučenec a Poltár,“ dodala Tolnayová.