Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Import

Počet firemných bankrotov a reštrukturalizácií v Poľsku vzrástol

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V prvých troch mesiacoch roku 2024 zbankrotovalo 112 poľských spoločností, zatiaľ čo v rovnakom období vlaňajška ich bolo 105.

Varšava 19. apríla (TASR) - Počet poľských firiem, ktoré zbankrotovali alebo sa nachádzajú v reštrukturalizácii, v prvom štvrťroku tohto roka vzrástol. TASR o tom informuje na základe správy agentúry PAP.

V prvých troch mesiacoch roku 2024 zbankrotovalo 112 poľských spoločností, zatiaľ čo v rovnakom období vlaňajška ich bolo 105, informoval v piatok denník Puls Biznesu. Ešte vyšší nárast bol zaznamenaný v prípade reštrukturalizácií, keď sa ich počet zvýšil o 10 % na 1166.

Situácia sa zhoršila napriek tomu, že podniky vo všeobecnosti zaznamenávajú zlepšenie likvidity a objednávok, uviedla pre denník Sylwia Szerenosová, analytička poradenskej spoločnosti Continuum Restrukturyzacje, ktorá sa zaoberá reštrukturalizáciami. V obchode, spracovateľskom odvetví a službách sa podľa jej názoru situácia celkovo zlepšuje, zatiaľ čo doprava má väčšie problémy v dôsledku poklesu objednávok a nedostatku nových investícií.