Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

Polícia nariadila okamžité ukončenie klimatických protestov v Londýne

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Jaroslav Novák

V súvislosti s protestmi proti klimatickej zmene, ktorých terčmi sa stali najmä vládne budovy, bolo doposiaľ v Londýne zadržaných 1445 ľudí.

Londýn 15. októbra (TASR) - Britská polícia nariadila v pondelok okamžité ukončenie protestov proti klimatickej zmene, ktoré v metropole Londýn už týždeň organizuje skupina Extinction Rebellion. Tým, ktorí výzvu polície neuposlúchnu, hrozí zatknutie. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Akékoľvek zhromažďovanie spojené s 'Jesenným povstaním' (skupiny) Extinction Rebellion v Londýne musí byť okamžite ukončené," uvádza sa vo vyhlásení polície zverejnenom v pondelok večer.

Podľa polície v súvislosti s protestmi proti klimatickej zmene, ktorých terčmi sa stali najmä vládne budovy, bolo doposiaľ v Londýne zadržaných 1445 ľudí.

Skupina Extinction Rebellion využíva občiansku neposlušnosť, aby poukázala na riziká, ktoré predstavuje klimatická zmena a úbytok druhov v živočíšnej a rastlinnej ríši.

"Klimatická a ekologická hrozba je stále prítomná a my jej budeme aj naďalej rozhodne čeliť. Vyzývame vládu a úrady, aby nás nasledovali. Sami to nedokážeme," uvádza sa v reakcii Extinction Rebellion na výzvu polície.