Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Polícia zadržala muža podozrivého z vraždy svojich 6 detí a manželky

Foto: TASR/AP

Podozrivý, 51-ročný Oleg Belov, utrpel viaceré zranenia pri prestrelke s políciou, ktorej sa dobrovoľne odmietol vzdať.

Moskva 5. augusta (TASR) - Ruská polícia v utorok večer zadržala muža podozrivého z vraždy a následného rozštvrtenia svojich šiestich detí, manželky a tiež matky. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Podozrivý, 51-ročný Oleg Belov, utrpel viaceré zranenia pri prestrelke s políciou, ktorej sa dobrovoľne odmietol vzdať. V súvislosti s utŕženými ranami dnes podstúpil operáciu a v súčasnosti sa nachádza v stabilizovanom stave, uviedli zdravotníci.



Vyšetrovací výbor Ruskej federácie informoval, že v byte rodiny v meste Nižný Novgorod sa v utorok našli telesné pozostatky šiestich detí, z ktorých ani jedno nemalo viac ako šesť rokov, a zároveň aj mŕtve telo Belovovej tehotnej manželky. Na inom mieste polícia objavila pozostatky ďalšej ženy, pravdepodobne Belovovej matky.

Polícia podozrivého zadržala v utorok večer vo Vladimírskej oblasti na západe Ruska, kde sa skrýval v dome svojej svokry, pričom sa domnieva, že aj tú sa pravdepodobne chystal zabiť.

Podľa polície mohol Belov svoj hrozný čin plánovať, pretože 25. júla vyzdvihol svoje deti z materskej školy s vysvetlením, že odchádzajú na prázdniny. Práve pracovníci materskej školy upozornili na jeho podozrivé správanie sa políciu, ktorá následne vnikla do Belovovho uzamknutého bytu.

Belovova matka pre agentúru TASS uviedla, že jej syn trpel duševnou chorobou a bol členom cirkvi Adventistov siedmeho dňa. "Diagnostikovali mu schizofréniu," povedala.