Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Import

Polícia zadržala takmer tisíc vstupeniek určených pre čierny trh

Na snímke prázdne sedadlá v hľadisku Foto: TASR/AP

Nórska polícia zadržala takmer tisíc vstupeniek na londýnske olympijské hry, ktoré smerovali do škandinávskej krajiny z Ruska a Bieloruska.

Oslo 2. augusta (TASR) - Nórska polícia zadržala takmer tisíc vstupeniek na londýnske olympijské hry, ktoré smerovali do škandinávskej krajiny z Ruska a Bieloruska a mala ich predávať internetová predajňa, ktorá je na čiernej listine britských úradov.

Úrady skonfiškovali 455 vstupeniek, ktoré sa snažil občan Poľska prepašovať cez hranice. Ďalšie štyri stovky sa našli v poštovej zásielke, na ktorú políciu upozornila spoločnosť, ktorá ju prepravovala.

"Vstupenky, ktoré sme zaistili, prišli z Ruska a Bieloruska. Boli špeciálne určené pre Rusko a Bielorusko a označené, že nie sú pre ďalší predaj," informoval policajný hovorca Joo Arne Maana. Lístky smerovali pre "olympijskú rodinu", pričom táto kategória zahŕňa sponzorov či národné výbory. Polícia však odmietla uviesť, komu presne boli v Rusku a Bielorusku lístky určené.

Rady prázdnych sedadiel určených pre národné olympijské výbory a ich priateľov či rodiny rozhnevali fanúšikov, ktorým sa vstupenky už nepodarilo kúpiť.