Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Prešovské bábkové divadlo Babadlo pripravilo pre deti prímestský tábor

Bábkové divadlo Babadlo v Prešove. Foto: TASR/Milan Kapusta

O deti bude postarané od pondelka do piatka, rodičia môžu priviesť svoje ratolesti do divadielka na Solivare o 8.00 h a vyzdvihnúť ich do 16.00 h.

Prešov 12. júla (TASR) – Prešovské deti môžu stráviť časť prázdnin v divadelnom prostredí. Zaujímavý program pre chlapcov a dievčatá pripravili členovia miestneho Bábkového divadla Babadlo. Vybrať si môžu z dvoch turnusov prímestského tábora. Prvý sa koná v dňoch 18. až 22. júla, druhý od 15. do 19. augusta. Program je určený pre deti od päť do 12 rokov. Informovala riaditeľka divadla Júlia Labudová.

O deti bude postarané od pondelka do piatka, rodičia môžu priviesť svoje ratolesti do divadielka na Solivare o 8.00 h a vyzdvihnúť ich do 16.00 h.

Labudová uviedla, že do tábora sa zapísali hlavne deti, ktoré chodievajú na ich predstavenia a doteraz videli divadlo iba ako diváci. "Určite bude pre nich zaujímavé to, že teraz budú mať možnosť nahliadnuť do divadelnej kuchyne. Pôjdu do zákulisia, budeme niečo vyrábať a budú si môcť pochodiť po divadle. Určite ich zaujíma, čo máme v zákulisí, čo máme v škatuliach zbalené. Chlapci si budú môcť aj svietiť, ukážeme im našu techniku. Samozrejme, nechceme deti utrápiť divadlom za týždeň, budeme mať aj športové aktivity," uviedla Labudová.

Deti čaká výlet na Zbojnícky hrad a návšteva neďalekého solivarského múzea. V divadelných dielňach si podľa svojich schopností a záujmu budú môcť vybrať to, čo ich najviac zaujme. Skúsia si výrobu rekvizít a bábok. Niektoré z detí môžu písať scenár. Na piatkovú slávnostnú rozlúčku (predstavenie) pripravia bulletin. Keď prídu pre nich rodičia, niektoré z detí bude predávať vstupenky, iné bude uvádzačkou. Ďalšie zahrajú krátku scénku, ktorú si počas týždňa pripravia. Po divadelnej premiére nasleduje slávnostná recepcia. Keď budú rodičia chcieť, v záhrade si môžu opiecť špekáčiky a zaspievať pesničky zo známych hudobných rozprávok.