Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Prezident chce, aby požiadavky VŠ akceptovala aj nová vláda

Foto: TASR/František Iván

Hlava štátu prisľúbila túto pomoc VŠ dnes na pôde Technickej univerzity v Košiciach. "Chcel by som počuť konkrétne názory na konkrétne veci," dodal.

Košice 20. marca (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič chce zorganizovať stretnutie predstaviteľov vysokých škôl (VŠ), na ktorom by diskutovali, čo by mala zapracovať nová exekutíva Roberta Fica do programového vyhlásenia vlády v oblasti školstva. Hlava štátu prisľúbila túto pomoc VŠ dnes na pôde Technickej univerzity v Košiciach.

"Chcel by som počuť konkrétne názory na konkrétne veci, o ktorých možno ani nevieme, že existujú," vysvetlil pre TASR Gašparovič. Sľúbil, že podnety "zdola" si vypočuje v Prezidentskom paláci.

Slovenské školstvo potrebuje podľa neho určitú korekciu. Nová vláda má pred sebou výzvu ako ušetriť, prezident sa však obáva, že toto šetrenie môže postihnúť aj oblasť školstva. Predpokladá, že by sa mohol otvoriť aj rozpočet. Školstvo by mohlo byť oblasťou, z ktorej sa odčerpajú nejaké financie, zamyslel sa prezident.

Rektor Technickej univerzity Anton Čižmár pomoc hlavy štátu privítal. "Prezident sľúbil, že bude veľkým prívržencom skvalitňovania vysokých škôl, pretože je nás veľa, ale kvality je stále málo," zhodnotil.

Čižmár prezidentovi pripomenul, že TU je silnou inštitúciou v regióne. Aktuálne na nej študuje 15.000 študentov.